Ongeval op Britse kermis

2011-08-AccidentLogFlumeUK

Op een kermis in het Britse kusstadje van Bridlington, is een verschrikkelijk ongeval gebeurd met een wildwaterbaan: in de attractie “The Jungle River” werden een vierjarig kind en de grootmoeder uit de attractie geworpen.

 

Oma en kleinkind uit waterattractie geslingerd

2011-08-AccidentLogFlumeUK-180Een grootmoeder van 58 jaar oud bezocht samen met haar vierjarige kleindochter een tijdelijk pretpark in de stad Bridlington. Het ongeval gebeurde in de boomstammekes-attractie “the Jungle River”. Het is onduidelijk wat er exact gebeurd is. Volgens een ooggetuige stopte het bootje bijzonder bruusk om vervolgens terug verder te varen. Door de bruuske bewegingen, en het feit dat bezoekers niet vast zitten in zo’n boomstam, werden beiden uit het bootje gekatapulteerd, waarbij ze verwondingen aan de benen opliepen.

De oudere vrouw moest per helicopter worden afgevoerd met zware verwondingen aan haar benen. Ze werd gebracht naar de Hull Royal Infirmary. Het jonge meisje werd gescheiden van haar grootmoeder en werd met snijwonden aan de benen overgebracht naar het locale ziekenhuis, Scarborough Hospital.
Er werd alvast een onderzoek ingesteld door the Health and Safety Executive.