Ongeval in Camden Park loopt goed af

2011-07-CamdenParkSpider

Afgelopen weekend deed zich een bijzonder bizar ongeval voor in het Amerikaanse pretpark Camden Park: door een storing aan de draaimolenattractie Spider, viel één van de draagarmen zomaar op de grond.

 

Zwierarm van attractie breekt af

Gelukkig voor het park in West Virginia zat niemand in de gondels van die afgebroken arm. Slechts 1 persoon liep lichte verwondingen op en twee mensen werden uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. De andere bezoekers werden uit de attractie geëvacueerd.

Spider is een attractie dat een beetje weg heeft van een octopus attractie: de attractie heeft 6 armen die naar boven en beneden bewegen tijdens het roteren, aan het uiteinde van die armen bevinden zich twee gondels, die op zich ook nog eens vrij kunnen roteren.

Het is niet het eerste incident met dit type attractie. In Nebraska raakten vier kinderen gewond in 2004 toen Spider een arm verloor. In datzelfde jaar raakten twee mensen gewond op de Delaware State Fair toen de gondel loskwam.

Het Department of Labor uit West Virginia is alvast een onderzoek begonnen naar het accident. Oorzaak van dit voorval is een verkeerde schroef die gebruikt werd. Deze bout is niet zichtbaar tijdens dagelijkse inspecties, waardoor men niet kon zien dat inderdaad deze bout aan het scheuren was. Naast de dagelijkse inspecties is er ook een jaarlijkse keuring, en Spider slaagde in de testen toen de attractie werd gekeurd in mei nog. Mogelijk worden de testen voor dit type attractie aangepast.