Peuter van 3 valt uit achtbaan

2011-04-AccidentGoBananas

Afgelopen weekend viel er een tragisch ongeval te betreuren in het Amerikaanse indoorpretpark Go Bananas, waar een driejarig kind uit een achtbaan viel. De jongen zat voorin de achtbaan Python Pit toen hij er in slaagde om onder de veiligheidsbeugel te zakken.

Avondje uit eindigt in drama

Afgelopen weekend viel er een tragisch ongeval te betreuren in het Amerikaanse indoorpretpark Go Bananas, waar een driejarig kind uit een achtbaan viel.

De jongen zat voorin de achtbaan Python Pit, samen naast zijn tweelingbroertje, toen hij er in slaagde om onder de veiligheidsbeugel te zakken. De jongen verloor hierna het evenwicht, viel uit het treintje, kwam nog tussen twee karretjes terecht alvorens een paar meter lager op de grond neer te smakken. De jongen liep zware hoofdletsels op, en stierf ter plaatse.

Blijkbaar had het park geen lengte-vereisten aan de attractie gezet, maar met zijn lengte zou de jongen wel voldaan hebben aan de voorwaarden. De achtbaan staat een beetje afgescheiden van de rest van de attracties, en heeft bovendien een extra overdekt gedeelte, waar de trein doorheen rijdt. In dit donker gedeelte heeft het ongeval plaats gevonden.

Een inspecteur was ter plaatse gekomen, maar zijn eerste commentaar wees alvast op gewoon een tragisch ongeval. De autopsie op de jongen bevestigde alvast dat Jayson overleed aan de opgelopen verwondingen. 

Eigenaar Jerrold Marks opende Go Bananas 6 jaar geleden. Hij is alvast enorm geschrokken door het incident. "Ik wil alleen maar zeggen hoe tragisch dit is en hoe slecht ik voel me voor de familie," aldus Marks. "We gaan tot 100 procent samenwerken met de verschillende overheden in dit onderzoek." Hij weigerde verder enig commentaar.

De familie was bij Go Bananas voor een “avondje plezier”, het werd echter een nachtmerrie.