Dodelijk ongeval op Spaanse kermis

2011-02-OngevalSpaanseKermis

Op een Spaanse kermis, in Moral de Calatrava, is een driejarig kindje fataal gewond geraakt in een kermisattractie voor kindjes. Het betrof een soort fun house, waar het meisje vast raakte tussen een bewegende cilinder en het wiel dat voor de aandrijving van die rotering zorgt.

Kind raakt verstrikt bij een roterende cilinder op kermis

Op een Spaanse kermis, in Moral de Calatrava, is een driejarig kindje fataal gewond geraakt in een kermisattractie voor kindjes. Het incident deed zich voor in een soort fun house, waar het meisje vast raakte tussen een bewegende cilinder en het wiel dat voor de aandrijving van die rotering zorgt.

De lokatie van deze cilinder bevindt zich in de attractie en is niet zichtbaar voor de operator. Haar vader merkte op dat zij niet naar buiten kwam toen andere kindjes dat wel deden. Brandweerlieden traden meteen in actie en konden haar bevrijden, maar het jonge meisje overleed tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis.

De attractie had een inspectiekeuring doorstaan en kreeg zodoende een verzekering. Volgens een ooggetuige was er geen afscherming van de cilinder en de aandrijving, doordat een vloerplank zou ontbreken: hierdoor was het mogelijk om te kunnen vallen tot bij dat roterend wiel. Het meisje zou hierbij haar hoofdje gestoten hebben, met het dramatische einde tot gevolg.