7 gewonden bij noodstopsysteem Ocean Express

2010-12-OceanParkAccident

In Ocean Park, Hong Kong, is een incident voorgevallen op de in 2009 geopende Ocean Express, een treintje dat door een lange tunnel in de heuvels de ene kant van het park verbindt met de andere kant.

Incident in Ocean Park

In Ocean Park, Hong Kong, is een incident voorgevallen op de in 2009 geopende Ocean Express, een treintje dat doorheen een lange tunnel de ene kant van het park doorheen de heuvels verbindt met de andere kant.

2010-12-OceanParkAccident-news

De chauffeur van de trein maakte een menselijke fout door op een verkeerde knop te duwen, waardoor een noodrem onmiddellijk in werking trad en het ganse tracksysteem volledig blokkeerde. Hierbij belandden de bezoekers op de grond, wat resulteerde in 7 bezoekers die gewond werden. De 70-jarige Lee is er zwaar aan toe: hij liep verschillende verwondingen in het gezicht op met ondermeer 2 gebroken tanden. Zijn 67-jarige vrouw werd eveneens opgenomen in het ziekenhuis, met een pijnlijke kaak en verwondingen aan de knieën. Haar toestand zou stabiel zijn.

Ocean Express opende op 9 september vorig jaar en verbindt het parkgedeelte in de heuvels met het gedeelte aan het water doorheen een 1,3 km lange tunnel. De trein kan een snelheid halen tot bijna 40 km/u. Er is een trein die bergopwaarts rijdt en tegelijkertijd rijdt een trein de omgekeerde richting uit. Ze passeren elkaar bij een snelheid van 25 km/u. De capaciteit ligt op 5000 bezoekers per uur. Een enkele trip neemt 3 minuten in beslag. Volgens een woordvoer werd de chauffeur in de trein die bergafwaarts reed ziek, en drukte hij per ongeluk op de verkeerde knop toen beide treinen elkaar bijna passeerden. Dit resulteert in een noodrem voor beide treinen, waar de meeste slachtoffers vielen in de andere trein, waar toen slechts 67 mensen aan boord waren.