Job gezocht?

Vrijetijdswebsite Uitmetkorting.be heeft wel een heel bijzondere vacature. De website is namelijk op zoek naar een achtbaantester.

2013-07-AchtbaanTester180-1Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een dergelijke functie open heeft staan: eerder dit jaar werd er in Nederland ook al gezocht naar een achtbaantester. Deze actie was een groot succes, al in de eerste dagen kwamen er meer dan duizend sollicitaties binnen. Een Nederlandse achtbaantester is inmiddels aangenomen. Daarom is besloten om deze actie ook naar België te halen.

Niet voor niets, want als achtbaantester heb je de leukste job van heel België. Je mag namelijk alle achtbanen in Bobbejaanland, Bellewaerde, Walibi Belgium en Plopsa de Panne uittesten, samen met een vriend of vriendin. Uitmetkorting.be betaalt de tickets. Van de tester wordt verwacht dat de achtbaanritjes vastgelegd worden op video en dat hij of zij een korte checklist invult over de achtbaan. Hierin beoordeelt de tester of de baan snel, hoog en spannend genoeg is.

2013-07-AchtbaanTester180-2Senior collega
In Nederland is de baan toegewezen aan de 68(!)-jarige Jack de Ruijter. De kwieke senior is momenteel bezig met zijn tour langs de Nederlandse pretparken. Zijn enthousiasme was de doorslaggevende reden. Bovendien is hij nergens bang voor: “Hoe sneller, hoe mooier!”, vindt Jack. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Diverse landelijke radioprogramma’s en het populaire Algemeen Dagblad besteedden al aandacht aan Jack en zijn bijzondere functie.

Stalen zenuwen
Kortom: leeftijd en geslacht maken niet uit. Ook opleidingsniveau en een indrukwekkend CV zijn niet van belang. Iedereen mag solliciteren, maar stalen zenuwen en een sterke maag zijn wel een vereiste om een goede achtbaantester te worden. De vacature staat sinds enkele dagen online op Uitmetkorting.be en de eerste sollicitaties druppelen langzaam binnen.

Prijs-kwaliteit
Uitmetkorting.be organiseert deze actie om haar bezoekers nog beter te kunnen voorlichten over de attracties in de Belgische pretparken. De prijs-kwaliteit verhouding hangt namelijk niet alleen af van de laagste toegangsprijs, maar ook van de kwaliteit van de attracties. De gegevens van de achtbaantester worden dan ook gebruikt om de website te verbeteren en nog completer te maken.

Website: uitmetkorting.be

   

2013-07-AchtbaanTester420

   

Meer weten? Het bekende Nederlandse televisieprogramma Hart van Nederland besteedde in april aandacht aan de actie, zie deze link.

De vacature is hier te vinden:
http://www.uitmetkorting.be/nieuws/vacature-uitmetkorting-be-zoekt-achtbaantester/