Walibi Holland ontvangt haar 2 DTPA-awards

2012-05-walibih-320

Walibi Holland mocht uit handen van mede-organisator Jurnan Schilder twee awards in ontvangst nemen, voor beste achtbaan en beste event uit de Benelux.

 

Beste achtbaan en beste event

Het Nederlandse Walibi-park kon helaas niet aanwezig zijn tijdens het awards-evenement in Bobbejaanland. Daarom trok de organisatie van Diamond Theme Park Awards naar Biddinghuizen om de winnende awards te overhandigen. Marc Antonioli nam de awards in ontvangst.

2012-05-walibih-180Walibi Holland mocht onder meer triomferen in de categorie voor beste achtbaan van de Benelux. Dit is een mooie bekroning, vermits België en Nederland een heleboel spannende achtbanen herbergen. Deze “open” categorie bevatten alle mogelijke achtbanen, zowel inversie- als niet-inversie-achtbanen, maar ook houten achtbanen tegenover stalen achtbanen. Deze categorie was een bijzonder spannende, waarbij de verschillen bijzonder klein waren. Op de derde positie vindt men Anubis The Ride. Deze sensationele achtbaan van Plopsaland De Panne wist 23% van de stemmers te overtuigen. Met slechts 1% meer vinden we de racende Efteling-achtbanen Water en Vuur van Joris en de Draak op een tweede plaats. De indrukwekkende achtbaan Goliath uit Walibi Holland kaapte de hoofdprijs weg met 26% van de stemmen. Een leuke bekroning, net nu deze Intamin Mega Coaster zijn 10-jarig jubileum viert.

Er zijn verschillende manieren om extra bezoekers aan te trekken. De meest voor de hand liggende is uiteraard het attractieaanbod, en mogelijke nieuwe attracties. Maar ook events doen de mensen lokken om een dagje pretpark te ervaren. Ook hier won Walibi Holland met het razendpopulaire Halloween Fright Nights. Dit event kreeg maar liefst 33% van de stemmen. De tweede en derde plaats was ook voor Nederland, meer bepaald de Efteling, met de Zeven Mijls Zomer en de Winter Efteling, respectievelijk met 16% en 28% van de stemmen.