Europa-Park ontvangt de Diamond Theme Park Awards

 

Twee awards voor Europa-Park

Europa-Park won twee mooie awards tijdens de eerste editie van de Diamond Theme Park Awards: "Beste Europese Park" en "Beste Europese Attractie".
Via Henk Groenen, de Belgisch-Nederlandse vertegenwoordiger van Duitsland's grootste themapark, werd de award overhandigd aan Roland Mack, directeur van het park.
 

Beste Europese Pretpark

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark. Het themapark representeert 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. In dat aanbod zitten enkele unieke pareltjes, zoals 'blue fire' en een van Europa’s hoogste achtbanen, Silver Star. Europa-Park is de laatste jaren uitgegroeid tot een grootschalig resort, met vele verschillende overnachtingsmogelijkheden, waarbij kwaliteit centraal staat. Bovendien is het park bijzonder goed gelegen, vlakbij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland, in de regio van het Zwarte Woud.
 

RolandM_DTPA420

De stemmers van de Diamond Theme Park Awards kozen massaal voor Europa-Park als beste Pretpark ven Europa. Henk Groenen, het gezicht van Europa-Park in de Lage Landen, was een tevreden man. “Op korte tijd is de naambekendheid van Europa-Park sterk gegroeid in zowel België als Nederland, wat resulteerde in zo’n 25% meer bezoekers in 2011 uit deze regio en een verdubbeling aan hotelovernachtingen in de afgelopen drie jaar. Komend seizoen pakt ons park bovendien uit met een spectaculaire houten achtbaan en een nieuw hotel om zo voldoende capaciteit te bieden aan onze bezoekers.”

 
DTPA_EP-BlueFire240320Beste Europese achtbaan

'blue fire' werd verkozen tot de beste achtbaan in Europa. Deze achtbaan werd vervaardigd door Mack Rides, tevens eigenaar van het park. 'blue fire' was hun allereerste ervaring om een gelanceerde achtbaan te maken en eveneens hun eerste ervaring om ondersteboven te gaan. De achtbaan werd bijzonder mooi ingewerkt in een nieuw themagebied, Ijsland, en leverde een verrassende en bijzonder comfortabele rit op. Op het Vakantiesalon te Antwerpen legt Henk Groenen aan voorbijgangers uit wat deze achtbaan doet onderscheiden van andere achtbanen. “In 2,5 seconden word je gelanceerd van 0 tot 100 km/u en ga je maar liefst vier maal ondersteboven. In plaats van conventionele schouderbeugels, zoals bij de meeste looping coasters, heeft deze achtbaan een ander type beugel, die je bekken op de plaats houdt en waardoor je de elementen veel comfortabeler maar toch intenser beleeft. Bovendien is er een ingenieus systeem, waarbij je zelf tijdens de rit je hartslag kan volgen.”