Wim Wauters ontvangt 2 awards voor Plopsaland De Panne

2011-10-PlopsalandDP-WimW_DTPA

Plopsaland De Panne won twee mooie awards tijdens de afgelopen Diamond Theme Park Awards: eentje voor het meest kindvriendelijke park en eentje voor de beste achtbaan uit de Benelux. Operations Director Wim Wauters nam de tijd om de awards in ontvangst te nemen.

 

Twee awards voor Plopsaland De Panne

Meest Kindvriendelijke Park

Plopsaland De Panne werd beloond met een award voor meest kindvriendelijke park en won met ruime voorsprong op onder meer de Efteling en Bobbejaanland. Het Plopsa-park heeft uiteraard het voordeel om te kunnen gebruik te maken van de leefwereld van de verschillende Studio-100 figuren. Door de verscheidenheid aan kindvriendelijke attracties, met een diversiteit aan intensiteit en spanning, de vele animaties in het park, de talrijke evenementen, waarbij één van de figuren centraal staat en de vele andere leuke elementen voor kinderen, zoals speeltuinen, grimeermogelijkheden, de dansende fonteinen, het verkeersplein,… scoort het park bijzonder hoog als kindvriendelijk park. Wim Wauters is terecht trots: “Een award voor meest kindvriendelijke park, dat is een prijs die we elke dag opnieuw moeten verdienen.”


Beste achtbaan van België en Nederland

Anubis the Ride werd gekozen tot beste achtbaan in België en Nederland. Deze gelanceerde achtbaan brengt de mensen verschillende malen ondersteboven. Deze achtbaan past ook in de filosofie van Plopsaland De Panne. “Kinderen van 4 jaar oud ontdekten vroeger Plopsaland De Panne, dat zich vooral richtte op de jongste bezoekers.”, aldus Wim Wauters. “Maar net als die kinderen, die ouder werden en evolueerden, wilde Plopsaland ook mee evolueren en die kinderen van toen ook nog steeds welkom laten voelen in het park waar ze vroeger als kleuter naar toegingen. Attracties als de SpringFlyer en SuperSplash passen eveneens in die strategie.”
Anubis the Ride ging Goliath uit Walibi Holland en Joris en de Draak uit de Efteling vooraf in deze stemronde.

 

2011-10-PlopsalandDP-WimW_DTPA420

 

Ontdek meer informatie over de Diamond Theme Park Awards