European Coaster Club

2010-09-Coasterclub-ECC

De European Coaster Club, of kortweg ECC is een Europese vereniging voor mensen met een passie voor achtbanen. De vereniging werd door Justin Garvanovic opgericht in 1996. De club is vooral bekend omwille van haar magazine First Drop, een kwaliteitsmagazine met een fantastische bron aan informatie is.
 
 

Voorstelling coasterclubs: European Coaster Club (ECC)

European Coaster Club
  • Opgericht: 1996
  • Oprichter: Justin Garvanovic
  • Lidgeld: 31 Euro
  • Magazine: First Drop (sinds 1988)
  • Aantal trips per jaar: 10
  • Voorzitter: Richard Foster
  • Website: www.coasterclub.org
2010-09-Coasterclub-ECC300200
Foto: Justin Garvanovic @ Hershey Park

De European Coaster Club, of kortweg ECC is een Europese vereniging voor mensen met een passie voor achtbanen. De vereniging werd door Justin Garvanovic opgericht in 1996. De club is vooral bekend omwille van haar magazine First Drop, een kwaliteitsmagazine die voor elke gepassioneerde achtbanenfan een fantastische bron aan informatie is. Het magazine dateert al van 1988! Het magazine verschijnt viermaal per jaar en in het boekje verschijnt geen reklame. Het ledengeld dient dan ook om de oplages van het tijdschrift te bekostigen. First Drop wordt zelfs door mensen uit de industrie ter harte genomen.

De vereniging zelf is ondanks het feit dat de club in Engeland werd opgericht, een wereldwijde club geworden, met ruim 2500 leden. Voorzitter van het wereldwijde team is Richard Foster. De club organiseert geregeld trips in het Verenigd Koninkrijk, Europa maar ook steken ze vaak de oceaan over op avontuur in Azië of Amerika. Eind september zal de club een rondreis door Nederland en België maken. De club rekent in de Lage Landen op Belg Jo Pools en Nederlander Oscar Abbenhuis. 

Via de club kan men ook rekenen op allerlei leuke kortingen in bepaalde parken. Meer informatie staat op de website, en de leden krijgen hiervan de nodige mailings. Ook heeft de club een mooi aanbod aan merchendising.

Maar uiteraard staan de parken en de achtbanen centraal en wil men de pret combineren met de sociale functie die elke club heeft. Met verschillende ERSs (Extra Ride Sessions), zijn de trips van ECC zeker en vast een aanrader om volgen. Op 11 september organiseert de club ook de 24-coaster challenge op Troy, in samenwerking met Toverland.
Absoluut de moeite waard.