Masai Mara geopend in Serengeti-Park

Slapen bij de dieren

Serengeti-Park, gelegen tussen Hannover en Hamburg, opende afgelopen week de nieuwe faciliteit Masai Mara. Dit is een combinatie van verschillende elementen: een combinatie van enkele dierenverblijven, een wandelsafari, authentieke Afrikaanse huisjes en ook 40 staanplaatsen voor woonwagens.

2013-09-SerengetiP180In Europa zijn er reeds enkele dierenparken die een combinatie maken van overnachtingen in een zeer natuur-rijk kader. Serengeti-Park had reeds een vakantiedorp met enkele overnachtingsmogelijkheden, maar door de bouw van Masai Mara combineren ze meteen het overnachten in nabijheid van dieren zoals giraffen, kudu’s, bongo antilopen, colobus apen, Thomson’s gazelles, struisvogels en nog vele andere dierensoorten. Vanop het terras van hun huisjes kunnen de gasten genieten van dit unieke uitzicht.

Voor de parkbezoekers geeft dit nieuwe gebied tevens de mogelijkheid om naast de auto-safari het Afrikaanse leven via een wandelsafari te ontdekken. Behalve de diersoorten werd veel aandacht besteed aan de aanplanting van authentieke planten. De verblijven zijn gescheiden door natuurlijke barrières, zoals waterlopen, waardoor bezoekers letterlijk oog in oog komen te staan met de natuur.
   

2013-09-SerengetiP420

Het boeken van de Masai Mara Lodges is al mogelijk. Vanaf 32 Euro pp zijn de Lodges verkrijgbaar. Ook staanplaatsen voor de woonwagens kunnen gereserveerd worden, met een kost van 17 Euro per nacht.
  

2013-09-SerengetiP-plan