Nostalgische kermis Wingene

2011-07-NostalgischeKermis

Heel Wingene zal aanstaande weekend ondergedompeld worden in de nostalgie van weleer, een gans programma werd samengesteld en Michel Follet, bekend van radio en zijn boeken over de kermis, organiseert een nostalgische kermis.

 

Wingene zomert in de sixties

Plaats van gebeuren is het Westvlaamse Wingene. Het ganse dorp zal uitgelaten feesten op 5, 6 en 7 augustus. Rond het gemeenteplein zal de tijd van the Beatles en de Rolling Stones terugkeren, met als extra een nostalgische kermis. Vijf jaar geleden organiseerde het dorpje dit ook reeds. De foorkramers van weleer zorgen alvast voor een aparte sfeer in het dorp. Rond de 10 attracties uit de vorige eeuw, zal er ook een authentieke spiegeltent staan, waar vele BVs hun opwachting zullen maken om de bezoekers te entertainen.

De kermis is dus slechts een onderdeel van het hele 60s gebeuren, maar daarom niet minder belangrijk, want Follet slaagde erin om enkele pareltjes aan te trekken, zoals De Calypso uit Nederland, Twister (een paratrooper attractie), een ouderwetse rupsmolen Mistral en een spiegeldoolhof. Er is ook een leuke ouderwetse kinderdraaimolen en een mini-karting voor de kinderen. En zoals de traditie het betaamd is er een schietkraam en een viskraam. De hongerigen kunnen terecht aan het gebakkraam. Geen harde dance-beats, maar een nostalgisch draaiorgel zal men kunnen horen.

Elke dag zijn er gratis optredens en op het grote scherm zijn er filmklassiekers te ontdekken. In de Majestic spiegeltent kunnen de mensen terecht voor drankjes en hapjes.

Het ganse programma is hieronder terug te vinden:

Vrijdag 5 augustus:
19.00u.: Opening met Koninklijke speelschaar SFX en Majorettenkorps “De Flamingo’s“
19.30u.: Mosselfestijn (inschrijven woestijn@wingene.be)
22.30u.: Café Flamand: Vlaamse hits van 1960 tot nu met Peter Van de Veire, Miguel Wiels & gasten.
 

2011-07-NostalgischeKermis-CafeFlamand

 
Zaterdag 6 augustus
15.00u.: Circus met “Cirkids” (Grabbelpas)
20.00u.: Wingene Danst… gratis dansinitiatie
22.00u.: The Incredible Time Machine, alleen maar het beste uit de jaren ’60

Zondag 7 augustus
10.00u.: Hoogmis met Gosplekoor
11.00u.: Voorstelling jaarboek Heemkundige kring in Majestic spiegeltent
11.30u.: Chocoladekaarting
11.30u.:Radio Molenland rechtreeks uit de Spiegeltent
15.00: Dat waren de Sixties! terugblikken met Francesca Vanthielen
15.30u.: Animatie op en rond het Gemeenteplein, wagenspel en handelsfoor (in een regie van Rik Schrauwen) Human Jukebox, Human Grijpers, Het meisje met het doosje
16.30u.: Café Vocal met Danny Wuyts en Jean Bosco Safari
19.00u.: The Upbeat Beatles