Brussel maakt zich klaar voor grote kermis

2011-07-ZuidFoorBrussel

De laatste dagen zijn ingegaan voor de Sinksenfoor van Antwerpen, maar niet veel later verhuizen vele attracties naar Brussel voor de 131e editie van de Zuidfoor. En de bezoekers mogen er 3 nieuwe attracties leren kennen, nieuw voor de foor van Brussel althans.

131e editie van de Zuidfoor

Zoals elk jaar wordt de kermis opgesteld in het centrum van Brussel, tussen zaterdag 16 juli en zondag 21 augustus. De drie nieuwe attracties van deze editie zijn de spectaculaire attracties "Rock&Roll" en "Butterfly", en ook nog de kinderattractie "Beach Boat". Er zal ook 300 meter ledverlichting opgehangen worden langs het ganse kermisparcours.

Naar jaarlijkse traditie zijn er speciale dagen voorzien. Op 28 juli kunnen 30 zieke kinderen via "Make a wish" op kosten van de foorkramers genieten van de attracties. Op 17 augustus is er promotiedag voor de grootouders. Op 3, 20 en 21 augustus zijn de kermisattracties tegen verminderd tarief.

Voor deze editie hebben de gemeentelijke overheden aanzienlijke maatregelen genomen om de netheid en de veiligheid op de kermis te waarborgen. Met de groep Interparking werd een partnerschap afgesloten zodat bezoekers hun wagen voor 3 euro kunnen parkeren op de parking van de Hallepoort. Op weekdagen geldt dit vanaf 15 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen de hele dag. In 2010 was het aantal incidenten beperkt gebleven, al is het al eens anders geweest: de politie noteerde slechts een tiental feiten en 1 vechtpartij.
 
De Zuidfoor wordt officieel geopend op 16 juli. Een toeristisch treintje rijdt dan de genodigden van de Grote Markt in Brussel naar de Anderlechtse poort.