10e Editie van Diamond ThemePark Awards

Jubileum-editie

Al tien jaar lang ondernemen we jaarlijks een zoektocht naar het beste uit de sector van pretparken en dierentuinen. Ook voor de tiende editie zijn de meeste pijlen gericht op de lokale parken, al is het duidelijk dat ook Europees een Diamond ThemePark Award aan belang wint. Ondertussen zijn de finalisten in elke categorie bekend en is het hoog tijd aan de bezoekers om ook hun stem te laten horen.

Al voor de 10e keer organiseren twee parkfan-vrienden, Patrick Joossens (Parkworld/Zoo.be) en Vincent De Vriendt (Pretparkbeest.be), deze populaire verkiezingsslag. 
Wat vind jij het beste pretpark of beste dierentuin? Op dit en vele andere vragen proberen we elk jaar opnieuw een antwoord te vinden. In totaal zijn er 21 categorieën waar de bezoeker zijn of haar stem kan op uitbrengen. Hun stem telt voor de helft mee. De andere helft wordt bepaald door een jury.

20200106 DTPA1200800 Groepsfoto2019

“Met de Diamond ThemePark Awards willen we graag de pretparken en dierentuinen op een positieve manier in de kijker zetten.”, aldus Patrick Joossens. “We zetten in op Europese parken, en dan nog voornamelijk parken uit de regio van België en Nederland. We beseffen dat we in Nederland niet de enige zijn maar in België is dat eerder beperkt. Daarom is het belang van de Awards niet te onderschatten. Ons initieel doel was om de sector op een leuke manier in de kijker te zetten, maar we hadden nooit op voorhand durven inschatten dat ons initiatief zo populair zou worden, en vooral zo belangrijk zou zijn voor de parken zelf. We zijn daar best trots op.” 

Het systeem is eenvoudig: mensen brengen, waar zij kunnen, hun stem uit op hun finalist. De nominaties werden door een jury gekozen. Deze jury bestaat uit doorwinterde pretpark- en dierentuinbezoekers, die vaak hun stem en visie laten horen via online media. Ook zij brengen hun stem uit, die voor de helft het eindresultaat mee bepaalt. 
Alle scores worden samengebracht en het eindresultaat levert dan de winnaar op. En die kennen we pas in het voorjaar van 2020, tijdens een speciaal evenement in Bellewaerde. Bellewaerde combineert de kracht van een pretpark met de charmes van een dierenpark. Het park opende vorig seizoen nog Bellewaerde Aquapark, dat tijdens de winterperiode geopend is voor het publiek. In 2020 zal het West-Vlaamse park bovendien ook nog een nieuwe achtbaan openen.

20200106 DTPA1200800 BLW

Ondertussen zijn de genomineerden bekend en kan er dus gestemd worden via: www.diamondthemeparkawards.com