2 Awards voor Nederlands Walibi-park

Walibi Holland viel tijdens de afgelopen editie van de Diamond ThemePark Awards tweemaal in de prijzen: Halloween Fright Nights als Beste Evenement in Nederland en Space Shot als Beste Thrill Ride.

20140710-DTPA-WH-Halloween180Het Nederlandse Walibi-park is over de jaren uitgegroeid tot een ware thrill-bestemming voor jong en oud. Die lijn wordt doorgetrokken met Halloween, waar pure terror heerst tijdens de indrukwekkende Fright Nights. Een gans team werkt het ganse jaar toe naar dit intense moment, waar 250 figuranten de mensen de stuipen op het lijf doen jagen. Dit Halloween event krijgt naam en faam tot ver in het buitenland. Hoofdrolspeler in het gebeuren is Eddie De Clown. Hij is niet meteen te omschrijven als een kindvriendelijke circusartiest. Met talrijke Halloweenmazes en shows weet het park de fans van de eerste tot de laatste minuut te begeesteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tijdens deze dagen er gemakkelijk 20.000 bezoekers over de vloer komen. Een absolute must-do voor mensen die eens graag Halloween in stijl willen vieren.

Het stempubliek was het dan ook eens om Halloween Fright Nights te belonen met een Award voor het Beste Halloween Event in Nederland. Drijvende krachten achter deze dolle weekends zijn onder meer Bianca Leemrijse, Manager Entertainment & Evenementen, en Scott Bravenboer.
Scott nam de award met veel dankbaarheid in ontvangst en als wijze van eerbetoon namen we een leuke foto met Eddie de Clown als achtergrond.
   

Afgelopen jaar gingen we ook op zoek welke attractie ons de meeste kriebels kon bezorgen. Wat is een echte adrenaline-machine?

20140710-DTPA-WH-SpaceShot180In Walibi Holland staan bijzonder veel thrill rides. Om er daar eentje überhaupt uit te nomineren is een job waar de vakjury al werk aan heeft. Uiteindelijk nam Space Shot het op tegen verschillende andere leuke en opwindende attracties van de bevriende parken. Deze spectaculaire vrije-val-toren haalde het van haar concurrenten na het tellen van de stemmen.

Space Shot is een attractie van het Amerikaanse bedrijf S&S Power en werd geopend in 1998 toen het park nog Walibi Flevo noemde. Het is een krachtige attractie met een opwaartse lancering (tot 4G) waarbij je tegen 85 km/u naar boven gaat, gevolgd door een korte vrije val. De toren zelf is 60m hoog. Je moet 1m20 groot zijn om in de attractie te mogen gaan. Voor deze attractie kun je een fast lane ticket reserveren via je smartphone.

De prijs werd in ontvangst genomen door Marc Antonioli, Manager marketing & communicatie. Hij was bijzonder blij met de erkenning door de fans. Het is een typische attractie voor het doelpubliek van Walibi Holland.

Vanuit Space Shot heb je bovendien een prachtig zicht over de andere spannende attracties, zoals de mega-achtbaan Goliath, de uitgestrekte houten achtbaan Robin Hood, de in nieuwe Mexicaanse kleurtjes blinkende Condor, Speed of Sound (iets meer dan een doorsnee Boomerang-coaster) en het recent met succes vernieuwde XPress: Platform 13.

DTPA WalibiHolland640 Xpre

Tijdens de zomermaanden staan er vier Summer Nights geprogrammeerd, waarbij het park later open is, en tijdens de gure herfstdagen kunnen de bezoekers gedurende 10 dagen de spannende Halloween Fright Nights beleven.

Meer info over Walibi Holland: www.walibi.nl
Walibi Holland ligt centraal in Nederland, vlakbij het Veluwemeer, op ongeveer 2 uurtjes rijden vanuit Antwerpen