OzIris beste nieuw 2012

Parc Astérix neemt Diamond ThemePark Award in ontvangst

Tijdens de laatste editie van de Diamond ThemePark Awards won het populaire themapark Parc Astérix een award met de achtbaan OzIris als ‘Beste Nieuwigheid van 2012’. Onlangs mocht directeur Filip De witte de prestigieuze award eindelijk in ontvangst nemen.

  
2013-08-DTPA-PA-OzIr180Stevige concurrentie

De award voor ‘Beste Nieuwigheid’ winnen, was zeker en vast geen vanzelfsprekendheid. Met Wodan Timburcoaster (Europa-Park), Aquanura (Efteling), Shambhala (Port Aventura), Das verrückte Hotel Tartüff (Phantasialand) en Disney Dreams! (Disneyland Park) had OzIris immers stevige concurrentie.
Toch was het de B&M Inverted Coaster nabij Parijs die op het bovenste schavotje kwam te staan. Niet onverdiend uiteraard, want OzIris was zowel bij de fans als bij de gewone bezoekers één van de meest spraakmakende nieuwigheden van het jaar. Volgens directeur De witte stuwde OzIris de bezoekersaantallen stevig omhoog, vooral bij jongeren bleek de achtbaan een schot in de roos.


Nieuw themagebied

Samen met OzIris bouwde Parc Astérix een gloednieuwe Egyptische themazone, gebaseerd op het meest verkochte stripverhaal Astérix en Cleopatra. Door de komst van het nieuwe gebied werd het park met 2,5 hectare uitgebreid, 10% van de totale oppervlakte van het park. In totaal investeerde Parc Astérix maar liefst € 20 miljoen. Onder meer het Belgische theming-bedrijf Neverland werkte mee aan de realisatie ervan. Dit jaar kreeg de zone zelfs nog een upgrade met de installatie van een fonteinenshow voor het stationsgebouw van OzIris. Bij de opening van de achtbaan werd een tijdelijke fonteinenshow bijzonder geapprecieerd door het publiek waartoe het park besloot om een vaste show te integreren in het geheel. Vooral tijdens nocturnes weet de fonteinenshow middels licht en projecties het publiek te verrassen.

Met OzIris en het bijhorende themagebied heeft Parc Astérix in elk geval een serieuze stap vooruitgezet. En dat werd door de fans beloond met een mooie Diamond ThemePark Award. Directeur Filip De witte was in elk geval zeer gecharmeerd met deze erkenning.
  

2013-08-DTPA-PA-OzIr420