Diamond Theme Park Awards 2011

DTPAlogo320160

De voorbije editie van de Diamond Theme Park Awards, een organisatie van Pretparkbeest.be, Parkworld.be, ParkCentrum.nl en Ridereview.nl, was een immens groot succes. 

 

Officiële uitreiking tijdens speciaal event in Bobbejaanland

De verkiezing van de Diamond Theme Park Awards is in zijn tweede editie uitgegroeid tot een doorslaand succes. Bijna 50.000 liefhebbers van pretparken en dierentuinen in voornamelijk Nederland en België lieten de organisatie weten wie volgens hen een prijs verdient. De uitslag is inmiddels bekend en wordt publiekelijk gemaakt tijdens een speciaal event in Bobbejaanland op 11 april, waarvoor attractieparken, dierentuinen en andere belangrijke spelers uit de recreatiebranche zijn uitgenodigd.

De Diamond Theme Park Awards (DTPA) is een initiatief van twee Belgische (Parkworld.be en Pretparkbeest.be) en twee Nederlandse websites (Parkcentrum.nl en Ridereview.nl) die zich richten op liefhebbers van pretparken en dierentuinen. Ze lanceerden vorig jaar de eerste editie van de DTPA om bezoekers de kans te geven duidelijk te maken welke parken ze het beste vonden en om de branche de mogelijkheid te geven zich te onderscheiden. Het eerste jaar leverde bijna 9.000 stemmen, gebaseerd op uniek IP-adres, op. Een mooi aantal, dat dit jaar echter meer dan vervijfvoudigd is.

Dit grote aantal reacties kwam onder meer tot stand door een bijdrage van de parken zelf. Het merendeel van de bezoekers kwam uit Nederland (33%), België (29%) en Duitsland (28%). In 17 verschillende categorieën, variërend van beste attractiepark en beste dierentuin tot beste personeel of beste social media, konden bezoekers hun mening ventileren. Wie uit deze 50.000 stemmen de winnaars zijn, zal bekend worden gemaakt tijdens een officiële uitreiking op 11 april in Bobbejaanland. Het park verleent als eerste gastpark haar medewerking aan de DTPA. Het is de intentie van de organisatie om jaarlijks een gelijkaardig evenement te organiseren, telkens in een ander gastpark.

 
Awards

Vorig seizoen telden we 12 awards in totaal, nu zijn er maar liefst 17 awards waarop de bezoekers kunnen kiezen, plus nog twee extra awards die we in het leven hebben geroepen.

Een overzicht van alle awards waarop kan gestemd worden:
- Beste Pretpark
- Beste dierenpark (nieuw)
- Beste Achtbaan
- Beste Waterattractie
- Meest Sensationele attractie
- Beste nieuw 2011 (nieuw)
- Beste event
- Meest kindvriendelijke park
- Park met Beste Personeel (nieuw)
- Beste Sociale Media
- Beste Park Website
- Beste Parkfan Website (nieuw)
- Beste EU park
- Beste EU attractie
- Beste EU nieuw  (nieuw)
- Beste Park niet-EU
- Beste Attractie niet-EU

Daarnaast reiken we ook prijzen uit voor (deze awards werden gekozen door de organisatie):
- Beste PR-service
- In the Spotlight (Buiten Categorie)


Ontdek ons ook op Facebookhttps://www.facebook.com/DiamondThemeParkAwards