2011-03-EP-BlueFire

Europa-Park is afgelopen week twee keer uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Bij twee verschillende Belgische verkiezingen kwam Duitslands grootste attractiepark als beste uit de bus.

Europa-Park wint op korte tijd enkele awards

Europa-Park is afgelopen week twee keer uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Bij twee verschillende Belgische verkiezingen kwam Duitslands grootste attractiepark als beste uit de bus. Daarnaast ontving het park een award voor beste horeca in een attractiepark en kreeg Megacoaster 'blue fire' een award voor beste achtbaan in Europa.


Diamond Theme Park Awards

Parkworld.be en Pretparkbeest.be, organiseerden samen een internet-verkiezing, de Diamond Theme Park Awards, waar iedereen kon aan deelnemen en die vooral focuste op parken uit België en Nederland. Dankzij de ruime ervaring van beide oprichters werden in 12 categorieën maar liefst 6 nominaties voorgesteld aan het publiek. Voor de eerste editie namen meer dan 8.600 mensen deel. Zij wezen Europa-Park aan als beste park van Europa.
De Megacoaster 'blue fire', waarin men in 2,5 seconden weggeschoten wordt naar 100 km/u, kreeg daarnaast de award voor beste achtbaan in een Europees park. Hiermee kaapte Europa-Park beide awards weg die voorzien waren voor Europese parken. Om de stemmers te belonen organiseren beide websites een groots opgezette wedstrijd, waar ook tickets van Europa-Park te winnen zijn.


Loopy Awards

Een week eerder werden andere awards afgesloten: zo riep de site Pretparken.be, opgericht door Patrick Joossens, in samenwerking met coasterclub Rollercoaster Friends op om te stemmen voor de "Loopy Awards". Toch meer dan 400 pretparkliefhebbers reageerden op deze oproep. Hieraan gekoppeld werd een wedstrijd georganiseerd van Aqualibi.
Europa-Park kreeg een "Loopy Award" voor beste attractiepark in Europa. Een tweede "Loopy Award" ontving het park voor het beste eten en drinken in een attractiepark.


Tevreden bezoekers

Europa-Park is zeer ingenomen met deze awards. Hoewel het park al 36 jaar bestaat, is het nog maar net begonnen met de bewerking van de Benelux-markt. "Vele Nederlanders en Belgen kennen het park nog niet, maar zij die het park bezocht hebben zijn, blijkens deze awards, bijzonder tevreden. Dat doet ons deugd en geeft vertrouwen voor de verdere ontwikkeling in de Benelux", aldus Henk Groenen die Europa-Park in deze landen vertegenwoordigt.


Nieuwigheden in 2011

Op 9 april opent Europa-Park weer haar poorten voor een nieuw seizoen. Het park kent voor Benelux-begrippen een ongekend groot aanbod; meer dan 100 attracties en shows. Ook in 2011 komen er weer nieuwe attracties bij. Zo ontdekken de bezoekers er een sprookjeskasteel waarin de Gebroeders Grimm hun bekende verhalen tot leven laten komen. In "Piccolo Mondo" kunnen kinderen een vrolijke reis maken langs enkele Italiaanse steden. Met Pinksteren opent ook nog een derde attractie: "Volo da Vinci". Hier kan men vliegen in een ingenieuze vliegconstructie van Leonardo da Vinci.
Ook opent op 9 april het eerste achtbaanrestaurant ter wereld. Via een achtbaan (met loopings!) wordt je bestelling vanuit de keuken zo op je tafeltje geserveerd