Rollercoaster Friends

Voorstelling coasterclubs: Rollercoaster Friends

Rollercoaster Friends
  • Opgericht: 1998
  • Oprichter: Bart De Paepe
  • Lidgeld: 15 Euro
  • Magazine: Achtbaner
  • Aantal trips per jaar: 10
  • Voorzitter: Joris Steppe
  • Website: www.rollercoasterfriends.com
2010-08-Coasterclub-RF300200
Foto: Rudy Vanobbergen @ Walygator Parc

1998 is een heel belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische pretparken: enkele vrienden die via advertenties afspreken om pretparken te bezoeken, dopen hun vriendengroep om tot Rollercoaster Friends (RF). De eerste Belgische achtbanenclub is meteen een feit.

Met Bart De Paepe aan het roer van deze vereniging bouwt de club aan een sterke reputatie bij zowel binnenlandse als buitenlandse pretparken. De leden worden verwend met Extra Ride Times (dit zijn extra ritjes op een achtbaan buiten de parkuren). Met de komst van het internet en de opmars van ThemeParkVision (TPV), gesticht door Ron Wampers en Patrick Joossens, wordt besloten om de handen in elkaar te slaan: de Vlaamse vijver is al niet te groot, en dan kan men beter met elkaar samenwerken is het motto. Als Bart in 2002 besluit om te stoppen, neemt Patrick de rol als voorzitter een jaar over om de scepter door te geven aan Bart Bartholomeeusen. Sinds enkele jaren is Joris Steppe voorzitter van RF: hij was al vele jaren medewerker van zowel TPV als RF.

RF organiseert jaarlijks een tiental trips, meestal naar parken over de grens heen, per autocar, carpooling of met het vliegtuig. Zo staan er dit jaar nog trips naar Efteling, Orlando en Walibi World op het programma.
Om Rollercoaster Friend te worden, is een jaarlijkse bijdrage van 15 Euro vereist, 20 Euro bij een eerste aanmelding. Voor koppels en familieleden op hetzelfde adres is er een tarief van 20 Euro per jaar (25 Euro voor het eerste jaar).
Met de lidkaart heeft men dit jaar geen extra korting in andere parken.