Gardaland Magic Winter 2019-2020

Het Magische Dorp van de Kerstman is terug

Van 7 december 2019 tot 6 januari 2020 vindt opnieuw Gardaland Magic Winter plaats. Tijdens dit evenement, dat inmiddels vaste traditie is in Gardaland Resort, kunnen bezoekers genieten van themaversieringen en spannende shows en opgaan in de feestelijkheden, zonder daarbij de adrenaline van de attracties te missen, want die blijven ook tijdens de winterperiode gewoon open.

Na het succes van vorig jaar is het Magische dorp van de Kerstman in Gardaland er weer. Toegankelijk via het plein Piazza Ramses met verschillende ambiances die de wereld van de geliefde Kerstman reproduceren; de route loopt door verschillende themakamers waar groot en klein zich helemaal kunnen onderdompelen in de magische kerstsfeer en versgebakken kerstgebak kunnen proeven, een brief schrijven aan de Kerstman of hem persoonlijk ontmoeten.
Nieuw tijdens deze editie is de Winter Express, een expositie van bijzondere treinen, tot grote vreugde van kleine en grote liefhebbers van modeltreinen.

20191123 GardaWinter1200800 2

De vrolijke en hartelijke kerstsfeer komt je al bij de opening van de hekken tegemoet, wanneer de populaire mascotte Prezzemolo - in gezelschap van onze dansers - optreedt op de muziek van de voorstelling “Welcome to Gardaland Magic Winter”. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar het Park te komen, zoals de koets met een echt paard ervoor die onze bezoekers een sprookjesachtige belevenis laat beleven, terwijl de muziek van de mooiste en populairste kerstliedjes klinken. 
Op het mooi versierde plein Piazza Ramses wordt het een feest voor klein en groot met een ijsbaan vlak bij de iconische attractie Ramses: il Risveglio om je eerste stappen op het ijs te zetten of om je lekker uit te leven in pirouettes of sprongetjes en een play ground om te spelen en je te vermaken met de sneeuw.

De allerkleinsten kunnen ook Peppa, George, Suzy Schaap en Danny Hond ontmoeten in Peppa Pig Land voor een vrolijke kerstgroet en je kunt je laten schminken door de grimeuses van het Park.
En natuurlijk mag de verrassing in Fantasy Kingdom niet ontbreken, vlak na de ingang, waar de Boom van Prezzemolo helemaal in kerstsfeer is opgetuigd: 4.000 meter lampjes voor een totaal aan 80.000 lichtpuntjes die de hele zone verlichten. Elke avond om 18.00 uur wordt er een fantastische ceremonie gehouden waarbij alle lampjes aan gaan, met als toppunt een overvloedige sneeuwval.

En wat voor kerst zou het zijn zonder gebak? Voor de zoetekauwen onder ons zijn er de kurtoskalacs - typische Hongaarse spriaalvormige zoete bladerdeegtorentjes die doen denken aan de schoorstenen van een typisch kerstdorpje – ter plekke bereid en je mag zelf allerlei soorten garneringen kiezen voor erop; verder zijn er natuurlijk smakelijke wafels, krokante gesuikerde amandelen, warm appelgebak, gearomatiseerde warme chocolademelk, reuzenmarshmallows om in het vuur te roosteren, kastanjes en kerstkoekjes.

Tijdens Gardaland Magic Winter zijn er talrijke themashows die de bezoekers helemaal in de fantastische kerstsfeer van het Park onderdompelen.
In Gardaland Theatre gaat er een grote Kerstshow in première The Christmas Show, een live musical met spectaculaire choreografieën, schitterende kostuums en internationale artiesten die de meest spectaculaire acrobatische nummers laten zien, terwijl in het Teatro della Fantasia de performer van internationale faam, Silvia Garuffini, de sprookjesachtig spektakel Magiche Bolle di Natale laat zien. De dagen worden vrolijk afgesloten met de Magische Kerstparade die via de straten van het Park uitkomt in Fantasy Kingdom voor het begin van de eindcerimonie.

20191123 GardaWinter1200800 1

Gedurende de hele periode van Gardaland Magic Winter krijgt je bij aankoop van een toegangskaartje voor het Park de mogelijkheid ook Gardaland SEA LIFE Aquarium te bezoeken, waar je de betoverende kerstsfeer kunt blijven beleven dankzij de thematisering van het Aquarium en de speciale ontmoetingen met de Kerstman, die elke zaterdag om 13:00 en om 17:00 worden gehouden, met het lezen van een kerstsprookje tegen de fascinerende achtergrond van het oceaanaquarium. 

De magie van het kerstfeest blijft ‘s nachts bij je in de drie hotels van het Resort, Gardaland Hotel, Gardaland Adventure Hotel en Gardaland Magic Hotel: met duizenden lampjes, prachtige decoraties en kerstvieringen kan de hele familie genieten van een vakantie vol plezier en amusement.