Twee nieuwe attracties in de Winter Efteling

Efteling in winters kleedje

De Efteling-bezoekers worden dit jaar dubbel verwend: zij beleven maar liefst twee nieuwe attracties tijdens de Winter Efteling! Daarnaast zijn er de vertrouwde speciale winterattracties en het hartverwarmend entertainment. De dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura tegen de nachtelijke hemel.

Van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020 transformeert de Efteling opnieuw in een wereld vol twinkelende lichtjes. Deze winter kunnen bezoekers kennis maken met 2 nieuwe attracties: de Zes Zwanen, zij zwemmen in het Sprookjesbos hun rondjes, en vanaf begin december is er het nieuwe 4D-filmavontuur in Fabula. 

20191123 WinterEfteling1200800 2

Elk jaar is het opnieuw uitkijken naar de winterse sfeer in Efteling, waar de bezoekers kunnen genieten van extra winterattracties. Dit jaar ontdekken ze ook 2 nieuwe attracties in het park.
Zo is Panda Droom vervangen door een nieuw avontuur: Fabula. In deze vrolijke en spannende 3D-film met 4D-effecten leert een jonge beer wijze levenslessen van Klaas Vaak en krijgt daardoor meer respect voor andere dieren. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten.
Ook nieuw sinds kort is het nieuwe sprookje "de Zes Zwanen". De zes Zwanen hun rondjes door het slot waar koningsdochter Elisa zes hemdjes breit voor haar betoverde zwanenbroers. Wie wil, mag op de zwanenrug een tochtje maken. Het sprookje maakt deel uit van het feeëriek verlichte Sprookjesbos...

Speciale winterattracties
Groot en klein schaatsen op de overdekte ijsbaan of glijden van de sneeuwglijbaan in het IJspaleis. Op de verlichte dansvloer dansen en zingen kinderen met de Sneeuwprinses en de Vuurprins.
Langlaufbaan ’t Hijgend Hert biedt zo’n 400 meter langlaufplezier en op diverse plaatsen is het genieten van winterse hapjes en warme dranken.
Behalve de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.
Wanneer de avond valt, komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie in een indrukwekkende illusie.

Bijzonder winterentertainment
Hartverwarmend muzikaal entertainment vermaakt de bezoekers rondom de Vreugdevuren.
In het openluchttheater in het Sprookjesbos speelt een wintervoorstelling en een Raveleijn-show is meerdere keren per dag te zien.
De watershow Aquanura is met zijn 200 fonteinen, prachtige Efteling-melodieën, vuur- en lichteffecten in het donker bijzonder imposant.

CARO, een visueel spektakel
Ook tijdens de Winter Efteling loop de internationale theatershow CARO in het Efteling Theater. CARO is een visueel spektakel vol humor, dans, muziek en acrobatiek voor de hele familie.
Deze productie, onder regie van Stanley Burleson, bezorgt bezoekers van alle nationaliteiten herkenbare momenten uit het leven.
Meer info vindt u hier...

20191123 WinterEfteling1200800 1

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Oudejaarsavond wordt op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter Efteling.
Op 31 december zijn er vanaf 19 uur live optredens op verschillende pleinen. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels. 

Sprookjesachtig overnachten
Wie twee of meerdere dagen wil genieten van het attractiepark kan blijven slapen in de nabijgelegen Efteling-hotels of in vakantiewoningen of appartementen in de vakantieparken.
Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.