Halloween in Pairi Daiza

Uitgebreid programma met talloze activiteiten

Vanaf 15 oktober tot en met 6 november 2022 kunnen bezoekers in Pairi Daiza genieten van Halloween. Gehuld in de mooiste herfstkleuren zal de Jardin des Mondes zijn gasten onderdompelen in een unieke sfeer, tussen griezelen en betovering.

Vanaf 22 oktober is het park bovendien tot 21u00 geopend, en dat 16 dagen lang. Deze dagen worden gevuld met activiteiten en festiviteiten die de bezoekers meenemen in een gezellige Halloweensfeer. Een origineel programma met verkleedkledij, dansen, concerten en videomappings.
De 7.000 dieren en legendarische wezens nodigen alle bezoekers uit om in hun beste verkleedkledij te genieten van de versierde paden in het park.

20221003 PD Halloween1200800 1

Er staat alvast heel wat gepland tijdens deze Halloweendagen:

  • 44 activiteiten en creatieve ruimtes, waaronder 22 nieuwe die speciaal voor Pairi Daiza zijn gecreëerd 
  • Dagelijks meer dan 100 artiesten in het park
  • 4 magische videomappings speciaal gemaakt voor Pairi Daiza 
  • Een reuzenprojectie van 40 meter op het water waarbij 5 zeemonsters uit de diepte tevoorschijn komen
  • Een spookachtige koepel waar rock, Keltische en feestelijke muziek en magie 16 dagen lang aanwezig zullen zijn  
  • Originele decoraties en legendarische wezens, het werk van lokale kunstenaars  
  • Speciale recepten bedacht door de Chef 

 
4 Videomappings  
Wanneer de duisternis het park overneemt, zullen de bezoekers het kasteel, de abdijtoren, de klokkentoren van de kinderboerderij en het meer van Pairi Daiza op een nieuwe manier ontdekken.
Vier originele creaties, ontworpen door Drop The Spoon en Grand Les Yeux, vertellen originele verhalen aan de hand van beelden: 
- Les Adieux des gisants, in het Amfitheater, de geschiedenis van de locatie, de legendes en het Park worden verteld. Mis dit aangrijpende verhaal niet! Dit is de laatste editie voordat de renovatie van de Toren begint. 
- Trick or Treat, de nieuwe cartografie die op het kasteel wordt geprojecteerd, zal in de zuiverste traditie van de hedendaagse Halloween staan.
- Zeemonsters worden geprojecteerd op een scherm van water van meer dan 40 meter hoog. Deze angstaanjagende monster die overdag onzichtbaar voor het blote oog, komen tevoorschijn uit het meer vanaf de picknickplaats.
- Happy Halloween, de videoprojectie op de klokkentoren van de kinderboerderij zal zichtbaar zijn vanaf de ingang.

20221003 PD Halloween1200800 2

Een spookachtige Grand Dome  
Magie in de vroege namiddag, een concert in de vroege avond en daarna salsa. De Grand Dome van Pairi Daiza zal de bezoekers onderdompelen in een vrolijke spookachtige sfeer.
Op het programma: de magie van Merlijn en zijn trouwe sidekick Igor. Maar ook de groepen Aequivox, Cover Queen, Celtic Seven en Dia de muertos. Vanaf 26 tot 30 oktober genieten de bezoekers van de Salsa du Démon door de Compagnie Danse Comme Tu Es.
Beëlzebub nodigt jong en oud uit om hun passie voor de vurige Salsa van de Onderwereld te delen.

Duivels goede kunstenaars
Les 3 Jeannes, de Vleermuisfamilie, het Spookmonnikenkoor, Biscotte en Brioche, de Buitenwereldse Wandeling, de Pandalloween Dansers, het Pandalloween Circus, Bones to be Alive, de Zielensmokkelaar, de Kistendans, de Mummies, Jack' O Lantern en de Pompoenen, Baba Yaga, de Sylvans, Furio, Dracula's Kus, De Vlucht der Zielen,...
Het volledige programma en tijdschema is beschikbaar op: www.pairidaiza.eu en op de Pairi Daiza App

Tientallen prijzen
Halloween bij Pairi Daiza is ook een gelegenheid om plezier te maken en de kans te wagen om prijzen te winnen. Er worden dit jaar vijf wedstrijden georganiseerd, met tickets, abonnementen en andere geschenken van Pairi Daiza als prijs: 
- Maak de mooiste vogelverschrikker en breng hem voor 30 oktober naar het park
- Raad het gewicht van de reuzenpompoen 
- Doe mee aan de ringstaartmaki quiz
- Doe mee aan de grote verkleedwedstrijd.
- Neem een selfie met een of meer van de legendarische wezens en post hem op Instagram tag @pairidaizaofficial met #pairidaiza

De Fairy Pass voor Halloween en Winter Time
Van 22 oktober tot 13 november houdt Pairi Daiza een speciale flash sale. Alle bezoekers van het park kunnen hun dagkaart omzetten in een "Fairy Pass" voor slechts 25 euro extra. De "Fairy Pass" is geldig tot 8 januari 2023.
Het laat de bezoekers toe om Pairi Daiza zo vaak als ze willen te bezoeken tot het einde van het seizoen 2022.
Eric Domb Oprichter en CEO van Pairi Daiza: "In tijden van angst hoop ik dat Pairi Daiza opnieuw de ogen van jong en oud kan doen fonkelen".

Info en foto's: ©PairiDaiza