Uitgebreid Halloween in Bobbejaanland

Twee weken langer Halloweenplezier

Bobbejaanland heeft de voorbije jaren een enorm sterke reputatie opgebouwd wat betreft het Halloweenseizoen. Dit jaar wil het park nog straffer doen, met twee weken extra Halloweenplezier en een totaal van 7 spookhuizen, waaronder drie nieuwe ervaringen... 

Halloween in Bobbejaanland start dit jaar een weekje vroeger, namelijk op zaterdag 8 oktober. En dit jaar stopt men ook een weekend later, op zondag 13 november. Dit betekent meer mogelijkheden om Halloween te vieren in Bobbejaanland. Het Kempense familiepark is er de voorbije jaren steeds in geslaagd om een Halloweeneditie te organiseren die leuk is voor het ganse gezin, met een gevarieerd aanbod tijdens deze Halloweenperiode. Ook dit jaar is het niet anders: met maar liefst zeven spookhuizen, waaronder drie compleet nieuwe ervaringen, 4 scare zones, aandacht aan sfeer en entertainment maar ook veel leuks voor de kinderen, belooft ook deze editie te voldoen aan de verwachtingen.

20221008 BobbejaanlandHalloween 1200800 2

Het spookhuizenaanbod in Bobbejaanland werd verhoogd met de toevoeging van twee extra spookhuizen, Monastery en Alice in Horrorland. Eén van de bestaande spookhuizen werd dan weer volledig in een nieuw jasje gestoken: CORP. Pest Control.

Overzicht van de 7 spookhuizen

Alice in horrorland
Dit najaar zit het bekende sprookje van Alice in Wonderland in een huiveringwekkend jasje. Het wordt gepresenteerd als een psychedelisch avontuur vol dingen die je niet voor mogelijk waant. Maak de bekende keuzes en tuimel in onbekende gevolgen: val van het ene verhaal in het andere, twist je in gekke bochten en probeer je draai te vinden in een bizarre fantasiewereld waar niets is wat het lijkt.
Toegangsprijs: 8 euro

Monastery
Monastery is het andere nieuwe spookhuis en brengt een geestachtig verhaal. Dit eeuwenoude klooster organiseert een retraite voor zij die willen ontsnappen aan de drukte van de buitenwereld. Het aantal plaatsen is beperkt en de toelatingsvoorwaarden zijn uitermate streng. Eens binnen, ontdek je wat een ultieme bezinning écht inhoudt. Hoog tijd om je zondes onder ogen te zien…
Toegangsprijs: 8 euro

CORP. Pest Control
Het team van CORP besluit na de dramatische ontsnapping van de Corpus Rabidi om zich te focussen op iets een volledig nieuwe richting, waar ongediertebestrijding hun nieuw wapen is... Een huisgemaakte pesticide met nooit eerder geziene resultaten. Monastery en CORP. zijn spookhuizen die tot stand zijn gekomen door een samenwerking van Bobbejaanland met de Leisure Expert Group. Dit bedrijf is wereldwijd gespecialiseerd in het bouwen en bedenken van horrorhuizen. 
Toegangsprijs:8 euro

Texas Butcher:
Dit is een bijzonder leuk spookhuis met een prominente rol voor de acteurs. Deze was in 2021 het nieuwe spookhuis, waarbij het verhaal verteld wordt van de nieuwe slager in de buurt, met het beste vlees dat iemand ooit heeft gegeten. Via een rondleiding achter de scermen kom je te weten waarom hun vlees zo speciaal smaakt? 
Toegangsprijs: 7 euro

Yummy:
Het succesvolle spookhuis Yummy is ook dit jaar van de partij. Het spookhuis werd ook gebouwd door Leisure Expert Group. Men liet zich inspireren door de verhaallijnen van de eerste Vlaamse zombiefilm ooit, Yummy. Bezoekers worden welkom geheten in Klinika Krawczyk, waar plastisch chirurg dr. Krawczyk de plak zwaait. Deze kliniek betreden is op eigen risico. 
Toegangsprijs: 6 euro

Bazaar Bizar:
Dit bijzonder leuk opgezet spookhuis is onze aanrader wanneer tieners voor de allereerste keer een Halloweenspookhuis willen bezoeken. De ervaring is best spannend, maar ook niet al te eng. Hier ontmoet je clowns wiens taak het niet is om je te doen schateren van het lachen, maar wel om je te laten schrikken in hun speels opgezet doolhof. Ook werd dit jaar de verhaallijn verder uitgebreid dankzij de toevoeging van een zes meter lange vortexfunnel.
Toegangsprijs: 6 euro

Sonar:
De mutanten van Sonar zijn ondertussen ook een deel geworden van Halloween in Bobbejaanland. Ontmoet deze vleesetende mutanten. Door zure regen en radioactieve straling werd een enorme ravage aangericht op de aarde. Probeer hier maar eens te overleven...
Toegangprijs: 5 euro

20221008 BobbejaanlandHalloween 1200800 1

Voor de Halloweenliefhebbers die graag meerdere spookhuizen bezoeken, bestaan er speciale tickets. 

Combiticket Standaard (2 spookhuizen): 10 euro
=> kies uit Sonar, Yummy, Bazaar Bizarre en Texas Butcher (niet beschikbaar op 8, 9, 15, 16, 26, 27, 28/10 en 12 en 13/11. Yummy en Sonar zijn op deze dagen gesloten.)
Combiticket Premium (3 spookhuizen): 20 euro
=> keuze uit alle spookhuizen (let op: op 8, 9, 15, 16, 26, 27, 28/10 en 12 en 13/11 zijn Yummy en Sonar gesloten)
Horror Pass: 45 euro / 55 euro
=> Eén keer toegang tot elk spookhuis, elke keer een versnelde toegang
=> Horror pass van 45 euro (enkel beschikbaar op 8, 9, 15, 16, 26, 27, 28/10 en 12 en 13/11. Yummy en Sonar zijn op deze dagen gesloten.)
=> Horror pass van 55 euro (op alle andere Halloweendagen)

 
Behalve de spookhuizen zijn er ook de Halloweenzones, of de zogenaamde scare zones. In totaal zijn er zo'n 4 zones, allen gratis te betreden:

Circus Carnivalé
- in cowboy town
- jaren 30’
- opening: 12u of 14u (tijdens nocturnes) tot sluitingstijd

Voodoo Bayou
- mysterieuze Bayou-volk uit New Orleans
- bij kinderland
- opening: 12u of 14u (tijdens nocturnes) tot sluitingstijd

Monkey Clan
- bij de revolution
- Opperhoofd Bansoeli duldt echter absoluut geen indringers
- opening: 12u of 14u (tijdens nocturnes) tot sluitingstijd

Plaza de los muertos
- Bij de dream catcher
- Het is tijd voor feest – en jij bent uitgenodigd!
- opening: 12u of 14u (tijdens nocturnes) tot sluitingstijd

Ondanks het feit dat er meer Halloweendagen zijn, is het aantal nocturnes hetzelfde gebleven: namelijk 5. Op 29 en 31 oktober en 2, 4 en 5 november is het park tot 21u00 geopend.
Op deze nocturnes wordt de dag feestelijk afgesloten door verschillende DJs tijdens de Epic Party in Land of Legends.

 
Ondanks de scare zones en de spookhuizen, is Halloween ook een feest in Bobbejaanland, met plezier voor het hele gezin. Het entertainment programma is daarom ook op hen gericht. Er is veel straatanimatie, het park is mooi gedecoreerd en er wordt heel wat voorzien voor de jongere bezoekers.
Zo wordt het kidsprogramma dit jaar aangevuld met Pumpkin Race: een hindernissenparcours voor dappere kids van 2 tot 8 jaar. Kleine bezoekers banen zich een weg tussen de pompoenen, het stro en de gekke vogelverschrikker. Op het einde worden ze beloond met een plezante verrassing! 

Daarnaast staat Bansoeli Beats - dat vorig jaar geïntroduceerd werd - in oktober en november opnieuw op de planning. Het muzikaal spektakel naar de hand van Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe, vertelt het verhaal van een tribe uit Adventure Valley die elke dag een ode brengt aan Bansoeli: de god van het apenrijk.
Bansoeli Beats valt meerdere keren per dag te bewonderen in Adventure Valley.

Voor bezoekers die Halloween nog een beetje té spannend vinden, is er het antimonsteramulet. Daarmee draaien ze de rollen om. Door de amulet naar een monster te richten, blijft deze automatisch uit de buurt. De antimonsteramulet is gratis verkrijgbaar bij één van de medewerkers aan de ingang van het park. 

 

Meer info op halloween.bobbejaanland.be

Info en foto's: Bobbejaanland