Halloween 2022 in Bellewaerde Park

Zeer gevarieerd aanbod voor het ganse gezin

Halloween in Bellewaerde Park heeft zijn eigen, stevige reputatie opgebouwd, met een jaarlijks aanbod waarin wordt rekening gehouden dat ieder lid van het gezin kan genieten van dit herfstfeest.

Het Halloweenevent in Bellewaerde Park is niet meteen het engste griezelfeest dat in onze Belgische parken wordt georganiseerd, maar het aanbod is naar ons gevoel wel het meest gevarieerd waardoor Bellewaerde Park misschien wel de beste familiale Halloweenbestemming kan genoemd worden. De mix van gehalloweeniseerde attracties, spooky taferelen, de kindvriendelijkheid in Trollpark met onder meer de “trick or treat”-zoektocht, de diverse spookhuizen en niet te vergeten de shows en entertainment in het ganse park. Bovendien probeert het park ook elk jaar opnieuw wat nieuws te brengen, waardoor een jaarlijks bezoekje aan Bellewaerde Park in elk seizoen toch net weer iets anders aanvoelt.

20221020 BellewaerdeHalloween1200800 1

Halloween in Bellewaerde Park is meer dan griezelen alleen. Het park heeft dankzij haar prachtige natuur een mooie herfstuitstraling in deze tijd van het jaar. Bovendien is Bellewaerde Park niet alleen prachtig versierd, het is ook 1 van de weinige pretparken die zijn attracties in een halloweenkleedje steekt, denk maar aan Trolldance, Mortal Express of El Mumeran de los Mortales. Over attracties gesproken: de bezoekers zullen in deze editie ook de laatste dagen van de iconische Keverbaan kunnen meemaken. Na dit seizoen zal deze familieachtbaan plaats ruimen voor een nieuwe waterattractie. 

Spookhuizen

Zoals eerder vermeld biedt Bellewaerde een enorm gevarieerd aanbod. Daarin kunnen natuurlijk de spookhuizen niet ontbreken. Dit jaar kunnen de bezoekers genieten van twee nieuwe spookhuizen: “Funerarium” en “Mexican Massacre”. Voor de creatie van de twee spookhuizen werd een investeringsportefeuille van 700.000 euro voorzien.
Een kort overzicht biedt zich dus aan:

Funerarium 
In dit nieuwe spookhuis kunnen bezoekers in het Mexico-gedeelte an het park deelnemen aan een gruwelijk feestje in een luguber lijkenhuis.
Toegangsprijs: 8 euro (7 euro voor abonnees)

Mexican Massacre
Ontdek in deze nieuwe Halloweenattractie het huis van een seriemoordenaar. Hij is een folter freak, die gegarandeerd zal zorgen voor hartkloppingen en luid gegil.
Toegangsprijs: 8 euro (7 euro voor abonnees)

Fantasylum 
Niet ver van Jungle Mission, in het oude stationsgebouw van de monorail, kan men Fantasylum gaan ontdekken, een waar griezelpaleis. Beleef dit horror-hospitaal uit je ergste nachtmerries! 
Toegangsprijs: 7 euro (6 euro voor abonnees)

Camping Corpse
Op deze camping geen vakantieplezier, wel een heleboel lijken... Hier lopen enkele bloeddorstige mijnwerkers rond.
Toegangsprijs: 7 euro (6 euro voor abonnees)

Mortal Mine
Deze halloweenervaring bevindt zich vlakbij Camping Corpse. Leuk opgebouwde mijnschacht waar de mijnwerkers hun uiterste best doen om je de longen uit het lijf te doen schreeuwen…
Toegangsprijs: 6 euro (5 euro voor abonnees)

Voodoo Villains
Bijzonder leuk spookhuis, een aanrader voor de bezoeker die nog een beetje teveel schrik heeft voor al deze spookhuizen. Avontuurlijke tocht in een mooie setting.
Toegangsprijs: 5 euro (4 euro voor abonnees)

Freaky Forest
Deze openluchtervaring doe je best wanneer het begint te schemeren, al kunnen ook de mensen met een minder gerust hart best overdag dit betoverende bos betreden.
Toegangsprijs: gratis

Wanneer je alle spookhuizen wilt bezoeken, dan raden we zeker en vast aan om de Mortal Pass aan te schaffen. Deze kost 29 euro (22euro met abonnement). 
Hiermee krijg je eenmaal toegang tot alle betalende spookhuizen (Funerarium, Mexican Massacre, Fantasylum, Mortal Mine en Camping Corpse), geldig op het gekozen tijdslot (je kiest een starttijd en eindtijd, en in die periode moet je je aanmelden). De toegang is bestemd voor één persoon.

20221020 BellewaerdeHalloween1200800 2

Behalve entertainment in het park, biedt Bellewaerde ook twee shows aan.
Zo is er de kindvriendelijke Bubble Show.
Misschien iets enger, en best wel indrukwekkend is de Halloween Magic Show in het Mexicaans gedeelte van het park. Ook dit jaar wordt deze gebracht door Magus Utopia.

Een heel leuke en unieke Halloween-ervaring is zonder twijfel het Halloween Buffet in het restaurant Carrousel Self-Service. Het park biedt de mogelijkheid om à volonté te genieten van een 3-gangen diner in een mysterieus decor. We raden wel aan om op voorhand te reserveren want de plaatsten zijn beperkt!
Meer info: https://halloween.bellewaerde.be/nl/restaurants/halloween-buffet

Net als voorgaande edities zijn de trollen ook weer op post om de allerjongste kinderen een fijne Halloween te bezorgen. Maar Bellewaerde biedt nog veel meer aan voor de jongere bezoekers en hun familie:
- Troll cave (Gratis)
- Trollpark, met attracties in een halloweenkleedje
- Trick or Treat-tocht doorheen het ganse park: aan beide ingangen van het park kan je gratis een avonturenkaart afhalen. Vervolgens verzamel je stempels door zoveel mogelijk attracties te doen, en door langs te gaan bij de verschillende Meet & Greet locaties. Op het einde van de dag kan je op vertoon van je avonturenkaart een gratis geschenkje afhalen aan de uitgang van het park.
- Bubble Show
- 4D film (Haunted Mansion)

Extra lang griezelen
Tijdens de Halloween Nocturnes op 22, 29, 30 en 31 oktober en 1 en 5 november is het park open van 10 uur tot 21 uur.
Dankzij de extra belichting, aangepaste muziek en rookeffecten beleven bezoekers het park in een andere sfeer.
Families genieten tot 21 uur van de attracties en Halloween Specials en sluiten de avond af met een spetteren muzikaal vuurwerk. 

Tarieven (inkom, exclusief de betalende spookhuizen)
- Volwassenen (groter dan 1m40): 39 euro (tijdens nocturnes 40 euro)
- Kind tussen 1m00 en 1m40): 35 euro (tijdens nocturnes 36 euro)
- Parking: 8 euro

Meer info op: halloween.bellewaerde.be

Info en foto's: Bellewaerde Park