13 Halloween Nights in Toverland

Halloween ter ere van 20 jaar Toverland

Het Nederlandse Attractiepark Toverland bestaat 20 jaar. Tijdens de Nederlandse herfstvakantie wordt Halloween gevierd, met overdag de Halloween Days, en op 13 avonden zijn er de befaamde Halloween Nights.

Vanaf 9 oktober kunnen bezoekers van Attractiepark Toverland weer volop genieten van de Halloweenperiode. Deze wel heel populaire dagen staan in teken van het griezelfeest. Overdag zijn er de Halloween Days. Tijdens de dertien georganiseerde Halloween Nights nemen honderdvijftig scare actors hun intrek in vijf scare zones en vijf Haunted Experiences, waaronder het nieuwe labyrint ’20 Years of Fear’. Let wel, dit zijn bijzonder drukke dagen in het park.
De Halloween Nights vinden dit jaar plaats op 9 en 16 oktober, 21 tot en met 24 oktober, 26 tot en met 31 oktober en 6 november. Toverland is dan geopend tot 23u00. Die avonden worden afgesloren met een spetterende vuurwerkshow die start om 22u45.

20210930 ToverlandHalloween1200800 1

Dit jaar is er de nieuwe Haunted Experience 20 Years of Fear. In dit labyrint staan bezoekers oog in oog met iconische en populaire karakters uit de geschiedenis van de Halloween Nights uit Toverland.
Ook Haunted House ‘Maison de la Magie’ keert terug. In dit verlaten landhuis gaan bezoekers op een huiveringwekkende ontdekkingstocht naar de duistere geheimen van Oscar Pendula.
Daarnaast kunnen bezoekers zich de stuipen op het lijf laten jagen in Haunted Houses The Dollhouse en Fear The Woods en walkthrough The Witches Forest.
Om deze experiences te kunnen beleven, dienen bezoekers een ticket en tijdslot te reserveren. Hierdoor zijn de wachtrijen maximaal 15 minuten, volgens een woordvoerder van het park.Een ticket voor Maison de la Magie kost € 7,50, de overige experiences kosten € 5,- per stuk.
Abonnementhouders mogen per avond één experience gratis bezoeken.

In Toverland biedt men ook de zogenaamde Fear Pass aan. De Fear Pass kost € 57,50 en geeft eenmalig toegang tot alle experiences. Het reserveren van een tijdslot is hierbij niet nodig. Daarnaast is bij de Fear Pass een diner in het speciale ‘Trick or Eat’ buffetrestaurant inbegrepen.
Het Trick or Eat dinerbuffet is ook apart te boeken en is alvast een heel leuke ervaring. Er zijn hier trouwens voldoende vegetarische opties voorzien. Als locatie wordt het restaurant MaMouche in het Land van Toos gebruikt. Volwassenen betalen € 32,50 en kinderen tot en met 11 jaar € 17,50 per persoon.
Uiteraard komen deze bedragen bovenop het entreeticket en de parkeerkaart.

20210930 ToverlandHalloween1200800 2

In de diverse themagebieden van Toverland zijn vijf gratis scare zones te bezoeken. In de unieke scare zone ‘Cirque’ dienen bezoekers niet alleen clowns en andere circusgriezels te trotseren, maar ook een traditionele cake-walk attractie. Ook de succesvolle scare zones DesTroy, Shadows of the Sea, Morgana’s Frozen Knights en Fiesta de los Muertos keren terug.

Op geselecteerde data tussen 9 oktober en 7 november vinden tevens de Halloween Days plaats, met ‘grie-zellige’ Happy Halloween-activiteiten voor de hele familie. Tickets dienen van tevoren te worden gereserveerd via tickets.toverland.com/halloween.
Voor kinderen en angsthazen is er de Halloween Toverstaf: zodra het licht van deze staf ontstoken wordt, druipen de griezels vanzelf af. 

Info en foto's: Attractiepark Toverland