Halloween Fright Nights 2021 in Walibi Holland

Halloween na Covid

Het eerste weekend van Halloween Fright Nights in Walibi Holland is achter de rug. Het Nederlandse Walibi-pretpark staat bekend om haar Halloweenconcept, waarbij men bij elke editie de lat hoger wil leggen.

Al liep het ditmaal niet van een leien dakje. Walibi Holland werd immers vlak voor hun eerste Halloweenweekend verplicht de reeds aangekondigde maatregelen tijdens Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days aan te passen. Door een teruggedraaide beslissing van de Gemeente Dronten is Walibi Holland genoodzaakt om toch te gaan werken met een coronatoegangsbewijs in de maand oktober.

Het terugdraaien van maatregelen door de gemeente Dronten komt voor het attractiepark als een donderslag bij heldere hemel.
“Wij zijn nog steeds in de veronderstelling dat wij in ons recht staan als doorstroomlocatie in de buitenlucht Halloween te organiseren zonder dat daarbij een coronatoegangsbewijs benodigd is” vertelt Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland. "Helaas zorgt de herziene beslissing van de Gemeente Dronten voor een noodzakelijke aanpassing in de maatregelen en dat slechts één week voor de eerste halloween-dag."

20211013 WalibiH FN1200800 1

Voor deze editie heeft Walibi Holland een extra griezelmogelijkheid voorzien, met name blijven slapen tussen de vampieren en zombies. Het concept blijkt akelig populair. Bezoekers van Halloween Fright Nights in Walibi Holland kunnen dit jaar voor het eerst overnachten in een horror-huisje in vakantiepark Walibi Village, een succes zo blijkt want op anderhalve week tijd waren alle zogeheten After Dark-huisjes uitverkocht.

"We hadden nooit verwacht dat het zó hard zou gaan", zegt marketingmanager Mandy van der Tak. "Onze verwachting was dat veel mensen de kat uit de boom zouden kijken, omdat er wel wat lef voor nodig is."
Vakantiegasten slapen op een begraafplaats met vampieren of in een vervallen zombiedorp. "Tot onze verbazing staan mensen ervoor in de rij."

20211013 WalibiH FN1200800 2

Tijdens Halloween Fright Nights is Walibi Holland geopend van 10.00 tot 23.00 uur.
Overdag vindt Halloween Spooky Days plaats voor kinderen van 6 tot 12 jaar, 's avonds barst het onheil echt los. Dan kunnen bezoekers van het attractiepark verschillende Haunted Houses en Scare Zones ontdekken, plus de nieuwe halloween-ride Wrong Turn: Into Darkness en de nieuwe walkthrough-belevingen Wicked Woods en The Final Hideout.
Walibi's rollercoasters en andere rides zijn ook gewoon geopend. In Walibi Village gaat de beleving voor een select clubje dus nog even door na sluitingstijd.

Geen zin om te wachten? Met de R.I.P. Pass heb je 1x toegang tot drie Haunted Houses (Jefferson Manor, Psychoshock en The Villa) en Walkthrough Campsite of Carnage via de R.I.P. ingang. Je hoeft dus niet te wachten in de reguliere wachtrij. Meer info: https://www.walibi.nl/halloween/nl/halloween-fright-nights/rip-pass

Info en foto's: Walibi Holland