Halloween in Walibi Belgium is terug

Walibi strikt Christian Farla

Walibi Belgium heeft net als de andere parken geen Halloween kunnen organiseren in 2020 omwille van de covid-pandemie, maar ze zijn dit jaar helemaal terug en hoe...

Vanaf 16 oktober kunnen bezoekers aan Walibi Belgium opnieuw genieten van Halloween. Het Waverse pretpark dat dit seizoen met Kondaa ongetwijfeld 1 van de allerbeste nieuwe attracties ter wereld opende, kende een rampzomer omwille van de overstromingen en de schade ten gevolge hiervan. Sinds begin deze maand is het park heropend, en binnenkort horen we niet alleen gegil en gejoel op de attracties, maar ook doorheen het ganse park wanneer Halloween weer toeslaat.

20211011 WalibiB Halloween1200800 1

Halloween in Walibi is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de Benelux voor de griezelliefhebbers. Het jaartje coronapauze heeft men in Waver gebruikt om onder meer het ganse Halloweenevenement uit te tekenen. Zo zullen bezoekers terecht kunnen in 3 scare zones, allemaal nieuw en indrukwekkend. Elke zone bevat een adembenemende verhaallijn.
In Last Shelter betreden durfals op eigen risico een door bloeddorstige zombies overrompeld legerkamp, en in Psycho Circus zitten vreselijke killer-clowns je op de hielen.
Hét orgelpunt wordt Rebellion Land: een gore bende heeft Walibi op brute wijze ingenomen en heeft zich gevestigd in een zone die ze eerst kort en klein hebben geslaan, en vervolgens hebben ingericht als een weerzinwekkende, duistere schroothoop. Aan het hoofd staat de meest gevreesde onder hen… een angstaanjagende vrouw die Cama heet. Ze verzint huiveringwekkende straffen voor onwelkome indringers.
Wie even wil bekomen van al dit engs kan terecht in The Bar’Hell, de clandestiene bar van de bende. Maar opgepast... dit is een even plezante als gevaarlijke plek!

Halloween in Walibi, dat beleef je ook in de huiveringwekkende spookhuizen! Dit jaar zorgt het park alweer voor een nieuwkomer: Lost Forest. Verwacht hier vooral geen klassiek spookhuis... Denk even terug aan de diepe, donkere bossen waarin je verdwaalt in nachtmerries waar je midden in de nacht, badend in zweet, schreeuwend van wakker wordt.
Wel... Lost Forest is nòg erger.

20211011 WalibiB Halloween1200800 2

De eerder matige spookhuizen uit 2019, Nagulai en The Curse of Amun, zijn ook terug. Deze spookhuizen werden naar onze mening overschat in het uitdelen van de scare-sterren, hoewel ze zeker en vast mooi zijn en potentieel hebben. Volgens het park zijn beiden nu wel aangepast om zo toch de beloofde angstervaring aan te bieden. We zijn benieuwd naar het resultaat. Tot slot, zullen menige waaghalzen de schrik van hun leven beleven in de claustrofobe mijnpaden van Mine Blast.

Halloween in Walibi staat synoniem voor uiterst huiveringwekkende taferelen, maar overdag levert het pretpark ook een bangelijk plezant familiaal aanbod. Jonge durvertjes kunnen terecht in een gloednieuwe kinderzone, Happy Halloween, waar ze kennis maken met de Rebbiez. Dat zijn de kinderen van de bende uit Rebellion land. Ze plannen de allerbeste Halloween ooit. Om mee te mogen feesten, moet je eerst je waarde bewijzen door hun spannende uitdagingen aan te gaan. Slaag je hierin, dan weet jij waar Halloween écht om draait en ben je het waard met hen mee te doen.
Verder kunnen gezinnen ook terecht bij de Magic Show voor de gekste abracadabra van het land, of genieten van een momentje griezelplezier met de nieuwe 4D-film Dracula. Het belooft alvast een griezelig gezellige herfst te worden in Waver!

20211011 WalibiB Halloween1200800 CF

De voorbije Halloween-edities pakte Walibi uit met een spectaculaire show van Aaron Crow. Voor deze editie heeft men Christian Farla weten te strikken. Deze Nederlandse illusionist heeft reeds verschillende internationale awards mogen ontvangen, waaronder 3 Merlin Awards. In Phantasialand heeft hij jarenlang de prachtige show Sieben gebracht. Nu zal hij in het Tiki-Theater (in Exotic World) de show Lucifer brengen. Een spectaculair, trendy en razensnel illusiespel!

Praktisch
Van 16 oktober t.e.m. 7 november
7 nocturnes: 23, 30, 31 oktober en 1, 4, 5 en 6 november
Prijzen
Voorverkoop t.e.m. 10 oktober (€5 korting op toegangstickets)
Reguliere toegangstickets tussen €38 en €47
Spookhuizen tussen €5 en €8
Versnelde toegang
Speedy Hell (€50): 1 versnelde toegang tot elk spookhuis en 10% korting in shops en restaurants
Speedy Hell unlimited (€85): ongelimiteerd versnelde toegang tot alle attracties, 1 versnelde toegang tot Kondaa, 1 versnelde toegang tot elk spookhuis én The Bar’Hell, en 10% korting in alle shops en restaurants.
Veiligheidsmaatregelen
Conform de mededelingen van de Waalse regering zal vanaf 16 oktober het Covid-safe Ticket verplicht zijn vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het dragen van een masker is niet langer verplicht na de toegangscontroles.

Info en foto's: Walibi Belgium