Bobbejaanland viert 15e Halloween-editie

Texas Butcher en CORP. als blikvangers

Bobbejaanland viert dit jaar de 15e editie van haar Halloween evenement. De voorbije jaren is gebleken dat het herfst-gruwelfestijn een ware hit is in de Kempen.

Afgelopen jaar was Covid-19 de ware horror, voor alle parken trouwens…
“Maar dit jaar zijn we terug – en straffer dan ooit”, aldus Yves Peeters, algemeen directeur van Bobbejaanland. “Diegenen die tijdens deze periode afzakken naar Lichtaart zullen de complete metamorfose ontdekken.”

20210921 HalloweenBobbejaanland1200800 1

Vorig jaar investeerde Bobbejaanland in indrukwekkende decors en prachtige kostuums voor drie nieuwe scarezones om de vijftiende verjaardag van Halloween te vieren. Helaas moesten de deuren door corona vroegtijdig sluiten. Yves Peeters licht toe: “Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest. Stilaan krijgen we onze vrijheden terug. Daarom hebben we besloten om de geplande investeringen uit te voeren en onze bezoekers te laten genieten van het grootste evenement van het jaar.“

De Halloweenfans zullen blij zijn dat niet alle spookhuizen op de schop zijn gegaan: Yummy, Bazaar Bizarre en Sonar zijn de 3 bekende blijvers. Voor vernieuwing is het reikhalzend uitkijken naar twee nieuwe spookhuizen: Texas Butcher en CORP.

De spookhuistickets zijn binnenkort online te verkrijgen, de prijzen zijn reeds bekend. 5 Euro voor Sonar, Yummy en Bazaar Bizarre. Voor Texas Butcher betaal je 6,50 Euro en CORP kost 9 Euro. Combinatietickets zijn ook verkrijgbaar, ze variëren van 13,9 Euro tot 27,90 Euro. Er is een Horror Express Pass verkrijgbaar aan 4 Euro (voor 1 spookhuis).
De Horror Pass biedt toegang tot alle spookhuizen, met express toegang en kost 45,90 Euro.
Deze tarieven gelden voor de toegang van de spookhuizen, uiteraard moet je nog een geldig toegangsticket hebben tot Bobbejaanland.

20210921 HalloweenBobbejaanland1200800 2

Behalve de vijf spookhuizen zijn er ook vijf scarezones in uiteenlopende thema’s. Deze gebieden zijn uiteraard inbegrepen in het dagtarief en toegankelijk voor iedere bezoeker.
Het bestaande ‘Toxic Waters’ werd uitgebreid en het kleurrijke ‘Plaza de los Muertos’ - waar de doden geëerd worden - kreeg een andere locatie.
Attractie King Kong krijgt er in Adventure Valley een geduchte concurrent bij: de vier meter hoge apenkoning Bansoeli heerst er tijdens Halloween over de ‘Monkey Clan’.
In Cowboy Town zwerven niet langer zombiecowboys rond, maar zet ‘Circus Carnivale’ de stad in rep en roer.
In de derde nieuwe zone loop je weg van ‘Voodoo Bayou’, geïnspireerd door New Orleans.

“Alle themazones zijn straf uitgewerkt en bevatten zowel grote eyecatchers als kleine decorelementen”, duidt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe sfeer gesmaakt zal worden door ons publiek.”

Waar we in het verleden werden verwend door zeer unieke Halloweenshows, denk maar aan VAMPires! Of Aaron Crow, is het voor deze editie toch een beetje op de honger blijven zitten wat betreft creepy shows. Voor deze editie werd het entertainment gehalte wel serieus opgevoerd, maar dan meer gericht op het jongere publiek en op de nocturnes waarbij het laatavondprogramma goed gevuld is met shows, straatanimaties én Epic Parties.
Dat jongere publiek zal zeker en vast smullen van ‘Ridder Muis’, bekend van de populaire animatieserie op Ketnet met deze kolerieke muis en haar beste vriendin Draak. Ridder Muis, Draak en meneer Heks zullen in een unieke en interactieve show de kinderen verwelkomen. Maar er is nog meer voor de jonge bezoekers. Er is ook het muzikaal spektakel Bansoeli Beats. Deze voorstelling vindt meerdere keren per dag plaats in Adventure Valley. De productie ligt in handen van Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe.
Jonge bezoekers die Halloween nog een beetje té spannend vinden, kunnen het bijzondere anti-monster amulet gratis afhalen aan de ingang van Bobbejaanland. Door dat zichtbaar te dragen of in de lucht te steken, worden de rollen heel even omgedraaid en lopen de monsters bang weg van de kinderen.
Maar uiteraard is Halloween ook een feest voor de kinderen, en dat weet Bobbejaanland maar al te goed. Voor de jongere bezoekers heeft het park dan ook van alles in petto om ook hen een onvergetelijke Halloween te bezorgen. Zo werd door Bobbejaanland een samenwerking opgezet met de makers van de populaire animatieserie ‘Ridder Muis’. Sinds begin vorig jaar zijn de avonturen van deze kolerieke muis en haar beste vriendin Draak te volgen op Ketnet. Tijdens de halloweenperiode komen Ridder Muis, Draak en meneer Heks naar Bobbejaanland - waar ze de kinderen zullen verwelkomen in een unieke en interactieve show. 
Tijdens de editie van 2021 zijn er in Bobbejaanland maar liefst 5 Halloweennocturnes, namelijk op 30 en 31 oktober, 3, 5 en 6 november. Het park is dan tot 21u00 geopend. De late uurtjes staan garant voor meer griezelplezier en vooral voor meer show en spektakel. Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober is er bovendien ook een indrukwekkende vuurwerkshow.
Tijdens de ganse Halloweenperiode is het voor volwassenen niet toegestaan om verkleed of geschminkt te komen. Kinderen tot 12 jaar mogen zich wel verkleden.

20210921 HalloweenBobbejaanland1200800 3

Een COVID-veilige halloweeneditie
In Bobbejaanland geldt nog steeds de mondmaskerplicht in de wachtrijen en op attracties voor elke bezoeker ouder dan 12 jaar. Voor de horeca en winkels gelden dezelfde regels als in de rest van Vlaanderen.
Een covidtest of vaccinatiebewijs is momenteel niet nodig in Bobbejaanland. Afhankelijk van de beslissingen van de overheid, kan dat nog veranderen. De website van Bobbejaanland wordt te allen tijde up to date gehouden, zodat de huidige maatregelen in het park steeds duidelijk zijn.

Foto's en info: Bobbejaanland