Halloween in Europa-Park

Show, aangepaste attracties en Horror Nights

Ook dit najaar kunnen bezoekers aan Europa-Park genieten van een gruwelijk mooi Halloween. Van 28 september tot en met 3 november 2019 is het Duitse themapark getransformeerd in een creepy omgeving waar iedereen zich thuisvoelt in de sfeer van Halloween.

Europa-Park heeft in de loop der jaren een mooie reputatie opgebouwd met haar Halloween-event. Het Duitse top-pretpark biedt een perfecte mix van een spookachtig sfeer en Halloween-horror wanneer duizenden pompoenen, appels, chrysanten, maïsplanten and strobalen Europa-Park veranderen in een indrukwekkend herfstlandschap waarin allerlei 'creepy' figuren en geesten de bezoekers verwelkomen.

20191006 EP Halloween1200800 1

Een deken van meer dan 180.000 pompoen is neergedaald over het park, tegelijkertijd dragen 3.000 balen stro, 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten, spinnenwebben en een spookachtige verlichting ook nog bij aan een bijzonder 'spooky' sfeertje.
Een heel bijzondere expositie kun je bekijken bij de Tiroler Wildwaterbaan: 'Halloween uit zand'. Hier zijn handgemaakte figuren in Halloween-thema te bewonderen.
Een ander hoogtepunt is de pompoen-expositie in de tuin van Schloss Balthasar. Hier zijn ware kunstwerken met pompoenen en herfstbloemen rondom het thema 'muziek' getoverd.
Ontdek de magische pompoenkabouter in Grimms Sprookjesbos.

Europa-Park vormt een perfect decor voor de aan het Halloween-thema aangepaste shows.
Aan de 'Europa-Park Halloween Parade' nemen behalve Ed Euromaus ook heksen en talloze  andere duistere figuren deel.
Een vreemde groep reizigers uit Ierland, dansende skeletten en dorstige vampieren maken onze adembenemende ijsshow 'Surpr'Ice with the Celtic Shadows' tot een onvergetelijke belevenis.
Vaardige handen brengen houten marionetten tot leven in 'The Hells Kitchen'- een verrassende show voor onze kleine gasten. 'Hellfire Fountains' tovert met een spectaculaire combinatie van licht, water, vuur en laserstralen het meer tussen Avonturenland en Grimms Sprookjesbos om in een adembenemend licht.

Ook heeft het park enkele specifieke Halloween-attracties. Zo kunnen bezoekers in de Magic Cinema de 4D-film 'Ed & Edda in ''s Nachts in het park'' beleven, met in de hoofdrollen Ed Euromaus en zijn vrienden.
Een ritje maken in de mysterieuze Griezelkopjes is uiteraard ook steeds griezel-leuk. De Koffiekopjes in het Hollandse themagebied zijn voor Halloween aan het thema aangepast. De Feria Swing - 'Flug der Vampire' gaat tijdens deze Halloweenperiode achteruit!
Speciaal voor de kinderen is in het Zwitserse themagebied een Spooky Kids Village ingericht. Maximaal griezelplezier treffen alle moedige bezoekers vanaf 12 jaar aan in het Geisterhaus 'Bloody Mary's Mansion'. Acteurs zitten je op de hielen en bezorgen je rillingen overal!

20191006 EP Halloween1200800 2

Horror Nights - Traumatica
Welkom in een wereld na de apocalyps: verheug je op "Horror Nights - Traumatica"!
Dit schrik-spektakel nodigt je uit met angstaanjagende horror-huizen, shows, een club en echt onaangename types: vijf rivaliserende groepen zullen de bezoeker volgens de regels der kunst laten schrikken.

Radio SWR3 Halloween Party
Hét radiostation van Zuidwest-Duitsland  - SWR3 - viert ook dit jaar de grootste Halloween Party van Duitsland in Europa-Park, op 31 oktober!
SWR3 DJs zorgen voor een geweldige party-sfeer waarin horrorfans uit hun dak kunnen gaan op de dansvloer, maar ook rollercoasterfans nog een extra rondje kunnen doen in de attracties die extra lang geopend zullen blijven.

Halloween in Europa-Park: van 28 september tot en met 3 november 2019

Info en foto's: Europa-Park