Halloween Horror Festival 2019 in Movie Park Germany

21e keer Halloween

Het Halloween Horror Festival 2019 in Movie Park Germany neemt de bezoekers mee naar de angstaanjagendste plek ter wereld. Meer dan 20 dagen lang Horror Highlights met een nieuwe horrorhuis, 4-D-film, closing show en nog veel meer festivalstemming...

Voor de 21e keer viert Movie Park Germany Halloween, waarbij monsterlijke verrassingen bedacht zijn waarbij zelfs bij de grootste horrorfans de adem in de keel stokt.
Als in oktober de volle maan neerkijkt op de Horrorwood Studios, worden weer meer dan 280 monsters losgelaten in het park. Een gerenoveerde horrorhuis en een nieuwe 4-D-film zullen ook dit jaar weer ervoor zorgen, dat de bezoekers de haren ten berge rijzen. Voor het eerst in de geschiedenis van het meermaals bekroonde Halloween Event worden alle evenementsdagen op gruwelijke wijze afgesloten met een closing show, die het park in een toneel van gruwel verandert.
Vanwege het grote succes van de afgelopen jaren heeft Movie Park Germany besloten om op 8, 9 en 10 november de Halloween-evenementdagen voor alle gasten met drie dagen te verlengen. Dit biedt in totaal 23 Halloween-dagen!

20191004 MPGHalloween1200800 1

“Movie Park Germany heeft zich ook dit jaar tot doel gesteld de bezoekers het griezeligste festival ter wereld te bieden. Voor het 21e jubileum hebben wij niet alleen meer Halloween Eventdagen dan ooit tevoren, maar ook een gerenoveerd horrorhuis waarin de gasten het angstzweet zal uitbreken”, verheugd zich Directeur Thorsten Backhaus. “We hebben het vroegere 'Deathpital' grondig verbouwd en veranderd in het nieuwe ‘Project Ningyo’ horrorhuis. Wij zijn nu al benieuwd naar de reacties van onze bezoekers."

"Zijn jullie klaar voor de eeuwigheid?" Dit is de vraag die de bezoekers van het nieuwe ‘Project Ningyo’ horrorhuis zich mogen stellen, waarna ze al hun moed bij elkaar mogen rapen! In de hiernieuwde horrormaze zullen de bezoekers de list van het bedrijf, dat met zijn producten eeuwige schoonheid en jeugd beloofd, van gevaarlijk dichtbij kunnen doorzien. Maar wat is het geheim achter deze duivelse belofte en welke andere lijken heeft het bedrijf nog in de kast? De bezoekers krijgen de unieke kans de laboratoria te bezichtigen en een spannend inzicht te krijgen in de productie van het geheime jeugdserum. Maar slechts de moedigste onder de bezoekers zullen het geheim kunnen ontrafelen.
Voor de ontwikkeling en het ontwerp van het nieuwe labyrint heeft Movie Park Germany nauw samengewerkt met de Belgische firma Production Pirates, om samen met hen deze nieuwe horrorbelevenis te creëren. Production Pirates heeft naam gemaakt op de Europese en internationale markt op het gebied van events, showproducties en merkontwikkeling. Het bedrijf heeft ook de nodige ervaring met sublieme Halloween-belevenissen...

20191004 MPGHalloween1200800 2

23 dagen Halloween belevenissen en nog meer festivalstemming als voorheen!
"Het festivalconcept is vorig jaar voor het 20-jarige jubileum al zeer goed ontvangen door de gasten. Vandaar dat we er dit jaar nog een schepje bovenop doen en ons park veranderen in een gruwelkabinet – vanaf zonsondergang tot sluitingstijd", zegt Manuel Prossotowicz, projectleider van het Halloween Horror Festival.
Dit jaar heet Movie Park Germany alle bezoekers om 18 uur niet alleen welkom in het gruwelkabinet op de meest verschrikkelijke plek ter wereld met een Opening show. Maar als voor alle bezoekers het laatste uur geslagen heeft en de bloedstollende opnames in de Horrorwood Studios voor die dag hun einde naderen, neemt het park afscheid van alle figuranten en bezoekers met een speciale Closing show. Licht- en lasereffecten en vuurwerk in combinatie met de speciaal door IMAScore gecomponeerde muzieksequenties sluiten de monsterlijke belevenissen van de dag feestelijk af en zorgen weer voor wat licht in de duisternis. 

Om te zorgen dat niet alleen angst en gruwel voor stemming zorgen bij de gasten, maar dat iedereen ook echt in vuur en vlam staat, is ook DJ Max Bering dit jaar weer van de partij en zorgt voor de juiste festivalstemming. De van Parookaville bekende DJ, die onder andere naast grote namen als David Guetta, Felix Jaehn of Martin Solveig heeft gedraaid, zorgt ook dit jaar weer voor een feestje voor iedereen die kon ontsnappen aan de zombies en monsters. In de op passende wijze gethematiseerde scarezone 'Acid Rain' is het einde der tijden nog ver weg! Hier barst het gruwelijke feest pas echt los.
Voor nog meer spectaculaire shows op het Halloween Horror Festival 2019 zorgt ook dit jaar Stephan Nölle met zijn hypnoseshow, welke drie keer per dag wordt opgevoerd. Hierbij kunnen de gasten zich niet alleen verheugen op een klassieke hypnose, maar vooral op een in Europa nog nooit getoonde concept. Onzichtbaarheid, magnetische vingers – en geestenfenomeen. Bij de derde en laatste show van de avond zal de illusionist zich samen met de gasten buigen over het thema geestenincantatie en nog dieper in de wereld van de mysteries duiken. Aan het einde blijft de vraag staan: Is het echt waar of speelt alles zich in het hoofd van de toeschouwer af?

20191004 MPGHalloween FBDit jaar heeft Duitslands grootste film- en pretpark een wel heel bijzondere stargast aangetrokken voor het meermaals bekroonde Horrorevent. IT weet waarvoor mensen angst hebben. En IT komt nu naar Movie Park Germany. De gloednieuwe 4D Experience®, gebaseerd op een van de meest angstaanjagende romans van Stephen King, zal de bezoekers meesleuren. De 18 minuten durende belevenis zit vol met extra verrassingen, levendige cinematografie en special effects, welke de bezoekers griezels over de rug jagen. Welkom in Derry, een slaperig stadje waar kinderen lijken te verdwijnen. Bill en zijn vrienden zoeken samen onvermoeid naar een oplossing voor dit onverklaarbare mysterie. Maar zelfs in hun engste dromen hadden ze niet kunnen bedenken dat ze het kwaad recht in het gezicht zouden kijken: in de vorm van het wezen Pennywise. Dankzij de 3-D-projectie en special effects kunnen de bezoekers IT beleven zoals nooit tevoren. En IT: The 4D Experience zal ze zeker inpalmen...

En omdat het Halloween Horror Festival al 21 jaar een traditie is in Movie Park Germany, kunnen de bezoekers zich natuurlijk ook verheugen op hun favoriete spookhuizen. De in totaal acht horror-labyrinten en vier scare zones laten zelfs bij de moedigste gasten het bloed in de aderen stollen. Voor angst en beven zorgen naast het vernieuwde horrorhuis ‘Project Ningyo’ ook 'Insidious – Chapter 2', 'Circus of Freaks', 'Slaughterhouse', 'Hostel', 'Campout' 'The Walking Dead Breakout', maar natuurlijk ook de nieuwe attractie van vorig jaar: 'Wrong Turn'. Tegen een kleine meerprijs kunnen de gasten zich dit jaar ook verheugen op een nog spannender horrorbelevenis in de bossen van West-Virginia. Want met nog meer decoratieve elementen en een thematisch en gedetailleerde vormgeving, buitensporige nieuwe lichtinstallaties en nog veel meer bloedstollende geluidseffecten wordt 'Wrong Turn' dit jaar nog angstaanjagender dan het al was.

Meer informatie en tickets voor het Halloween Horror Festival 2019 is te vinden op www.halloween-horror-festival.de