Overdag grie-zellig, 's avonds voor de échte horrorliefhebber 

In Europa-Park draait deze herfst alles weer om Halloween! Tot en met 4 november is het park uitbundig versierd en zijn enkele shows en attracties aangepast. Overdag is het grie-zellig en is het park nog familievriendelijk. Op geselecteerde avonden gaat het er echter bij de Horror Nights - Traumatica minder lief aan toe.

20181005 EP Halloween180De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud. Het park is veranderd in een fabelachtig herfstlandschap;  hiervoor zorgen 180.000 (!!!) pompoenen , 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten en 3.000 balen stro. Tel daarbij op de talloze skeletten, spinnenwebben, pompoencreaties, een bijzondere  verlichting en andere versieringen.
Speciaal voor de kinderen is er dit jaar een 'Spooky Kids Village' met doolhof 'Spooky Steps' en zijn de draaiende Koffiekopjes veranderd in Griezelkopjes. Om kennis te maken met het fenomeen horrorhuis kunnen bezoekers (vanaf 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene) een kijkje nemen in 'Crypta'. Voor de moedige kids is er in Engeland ook nog een parcours te volgen waarbij je ene 'Jack' tegen het lijf loopt.
Ook het entertainmentprogramma ontkomt niet aan Halloween. In de ijsshow draait dan alles om 'Celtic Shadows', gaat Ed Euromaus naar een 'Geisterjahrmarkt' en is er iedere dag om 17.30 uur de Halloween-parade.

Op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd.
Terwijl bezoekers in verschillende locaties dansen op muziek van de dj’s, draaien andere bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. De hoofdact komt dit jaar uit België: Lost Frequencies.
Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.

Na sluiting van het park heeft Europa-Park voor de echt onverschrokkenen de Horror Nights - Traumatica. Bezoekers komen hier terecht in een wereld na de apocalypse. Het is het einde van de wereld en het kwade is aan de macht. Er zijn geen zombies meer, maar nieuwe onbekende creaturen heersen over de puinhopen en verspreiden overal angst. Vijf rivaliserende groepen strijden om de heerschappij. Als bezoeker zit je hier middenin. Voor welke groep kies je? Kies je voor de Fallen, The Pack, The Resistance, The Ghouls of The Shadows.
Hoe kom je hier uit? Dit jaar verschijnt er een nieuw character ten tonele: Myra Moon Mistress. Kan zij zorgen voor evenwicht in deze after-world? 
Iedere 'gang' heeft een eigen horror-huis. Daarnaast zijn er vier scare-zones, staan vier attracties ter beschikking en wordt twee keer per avond de ijsshow 'Rebellion' opgevoerd.

20181005 EP Halloween1200800

Traumatica vindt plaats tot en met 3 november 2018; telkens op vrijdag en zaterdag en op 14 en 21 oktober en alle dagen van 25 oktober tot en met 3 november.
Voor dit evenement zijn extra tickets nodig welke online te koop zijn.
Op de site zijn ook combinatiekaarten met parkbezoek, Shoxter-kaarten voor een snelle toegang tot de horrorhuizen en toegangskaarten voor de Vampire's Club te bestellen.
De poorten gaan om 18.45 uur open, het evenement begint om 19.30 uur.
Leeftijdadvies: 16+.
Meer informatie op www.traumatica.com