Halloween in Walibi Belgium

5 bloedstollende nieuwigheden voor 2018 editie

Het Halloweenevent in Walibi Belgium heeft in de loop der jaren een puike reputatie opgebouwd als horror-event. Vorig jaar won het park zelfs een Diamond ThemePark Award voor Beste Evenement. De editie van 2018 belooft nog bloedstollender te worden...

20181004 WalibiB180Van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 04 november 2018 belooft Walibi Belgium de zenuwen van al zijn dappere bezoekers op de proef te stellen. Om in deze missie te slagen, pakt het park uit met 5 angstaanjagende nieuwigheden. Geen enkele leeftijdscategorie blijft gespaard want eens de zon ondergaat, transformeren de goedaardige monsters zich in wrede mormels die de familiale sfeer in een ware nachtmerrie omvormen.

Families met (kleine) kinderen kunnen de hele dag (tot 17u) de ware sfeer van Halloween opsnuiven zonder al te veel te schrikken.
Tovenaars, circusartiesten en allerlei monstertjes wachten de kleinsten onder ons op in kindvriendelijke griezelzones om samen de gevaren van Halloween te trotseren. Ook het gloednieuwe spookhuis “Mini Monster Maze” aan het theater vlakbij de Weerwolf verwacht de dapperste kleintjes die een beetje willen griezelen. Het beloven onvergetelijke verhalen te worden om met de schoolvriendjes te delen!
Daarnaast kunnen families ook genieten van de gekende spektakels: Circus en Magic show.
Meerdere malen per dag zal dit jaar in het amfitheater (gelegen in de nieuwe Exotic World) de wereldbekende mentalist Aaron Crow het publiek met verstomming slaan. Deze mysterieuze verschijning wist het te schoppen tot in de halve finales van America’s got talent en Britain’s got talent. Mystica by Aaron Crow belooft allesinds een adembenemende, mytische show te worden.

Tijdens het Halloween-seizoen blijft Walibi Belgium ook langer open. Tijdens de 8 nocturnes (zie data hieronder) kunnen bezoekers hun angsten tot 22u uitschreeuwen. De Twilight parade (tussen 17u en 18u) geeft het startsein voor de meest gruwelijke wreedheden. 8 huiveringwekkende spookhuizen en 7 scare zones worden dan de speeltuin van de meest bloeddorstige wezens. Eén raad: niet voor gevoelige zieltjes! 

Ontsnap je aan de sadistische praktijken die de gevangenen van het hoogbeveiligde Bloc H voortdurend ondergaan? Blijf jij gespaard van het dodelijke virus die de zombies in het apocalyptische Quarantine heeft geteisterd?  Bereik je heelhuids de uitgang van Mine Blast, waar een nooit eerder geziene gasexplosie een ontzettende ravage achterliet? Durf je de confrontatie aan met de moordlustige houthakker Lumberjack, die je met schreeuwende kettingzagen achternazit? Dacht je hiermee het toppunt van pervers gedrag te hebben bereikt? Laat je dan eerst uitnodigen bij de familie Rose. Zij deden onlangs hun intreden in de Black Rose en kijken ernaar uit om jou uit te nodigen voor een uitgebreid diner. De vraag blijft natuurlijk: wie of wat wordt er opgediend? 

Overlevenden kunnen bij het vallen van de avond genieten van een andere nieuwigheid: Fire show.
Vuurspuwers en -jongleurs brengen spectaculaire acts waarbij vuur en vlammen langs elke kant kunnen opduiken.

20181004 WalibiB1200800

Kort samengevat:
8 spookhuizen : Black Rose - NIEUW - , Bloc H, Mine Blast, Lumberjack, Quarantine, Blood Bar, Mini Monster Maze - NIEUW -, Panic House 4D.
De spookhuizen zijn gratis gedurende het eerste Halloween-weekend: 13 en 14 oktober 2018.
7 scare zones : Circus, District H, Gaz Town, Metamorphobia, Quarantine Zone, Kerkhof, Phantom Land.
4 gratis shows: Mystica by Aaron Crow, Fire Show, Circus show en Magic show.
1 Twilight parade
Meer dan 350 monsters
8 nocturnes tot 22u00: 20, 27, 28, 29 en 31 oktober en 1, 2 en 3 november.

Extra Foto's
Via de Facebookbladzijde van Parkworld is er ook een beknopt foto-album terug te vinden die de sfeer probeert weer te geven tijdens het openingsweekend...
https://www.facebook.com/pg/ParkWorldBe/photos/?tab=album&album_id=2303233196373312