Freaky Nights in Archeon

Herfstactiviteiten

Tijdens de Nederlandse herfstvakantie is het volop genieten in Archeon. Er zijn extra activiteiten gedurende deze weken, waaronder Freaky Nights op 19 en 20 oktober...

20181002 FreakNights180Van 13 tot en met 28 oktober is er heel wat te beleven in het Nederlandse park Archeon, waar bezoekers als het ware doorheen de tijden genomen worden. Tijdens deze periode zijn de 43 huizen en gebouwen te bezoeken. In de prehistorie maakt iedereen zich klaar voor de jacht bij de Jagers Verzamelaars.
De Archeotolken (bewoners van Archeon) vertellen mooie verhalen en laten iedereen kennis maken met de verschillende tijden.
Bij de Romeinen is het Badhuis lekker verwarmd en zijn demonstraties Romeinse Massage en de bezoekers maken kennis met het Romeinse legioen. 
In de middeleeuwen worden de ambachten getoond o.a. bij de smid, de bakker en de chirurgijn. Boogschieten, zwaardvechten en volop vertier.

Dagelijks is het afsluitende gladiatorengevecht en voor jong en oud zijn er activiteiten op Archeon. Er is een (extra) activiteitenpas waar kinderen extra activiteiten mee kunnen maken als een kaarsje maken, broodje bakken, fibula maken, viltenarmbandje maken en na het gladiatorengevecht een mooie (Kartonnen) Romeinse helm. 

Halloween liefhebbers duiden alvast 19 of 20 oktober best aan in hun agenda's. Op het landgoed van de Graaf heerst er een angstaanjagende sfeer. Er is duidelijk huisgehouden en overal merk en zie je dat en vind je een slinger van resten, en ellende. De Graaf heeft er koste wat het kost alles aan gedaan om zijn toekomstige bruid te vinden met de nodige gevolgen voor degene die zijn selectie niet hebben gehaald. De bloedzakken worden gevuld met overwonnen bloed en dienen als welkomsdrank.
Via de Frighthouses volg je de route naar de herberg waar de receptie in volle gang is. De verknipte barbier helpt nog snel wat gasten. En de patissier haalt de restjes bloed van de taart. De ceremonie in het klooster kan beginnen...
De Freaky Nights vinden plaats van 19u00 tot 22u30. Het leeftijdsadvies is minimum 11 jaar oud.

20181002 FreakNights1200800

Herfstactiviteiten in Archeon:
13 en 14 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen Nationale Archeologiedagen   
14 oktober is het Korendag Korendag 
13 t/m 26 oktober zijn de Museumkidsweken Museum Kidsweek op Archeon   Mét de Museumkaart is de entree voor Archeon gratis  
19 en 20 oktober zijn de Freaky Nights - Halloween Freaky Nights Halloween 
27 en 28 oktober is het Smeedweekend op Archeon Smeedweekend op Archeon