Griezelpret aan het Gardameer

Vanaf 6 oktober is het weer zover in Gardaland want dan viert men samen met de bezoekers Magic Halloween. Wie op de openingsdag als monster verkleed komt, moet bovendien slechts 15 Euro toegang betalen...

20181001 GardalandMagicHalloween180Zoals inmiddels traditie is geworden, wordt het Gardaland Park in een heel nieuw jasje gestoken, klaar om haar bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden, met kippenvel…van puur amusement voor Magic Halloween! Vanaf 6 oktober elk weekend van de hele maand tot aan het lange weekend van Allerheiligen - van 31 oktober tot en met 4 november - worden groot en klein verwelkomd in de straten van het park door vele kleurrijke versieringen in thema: van de klassieke pompoenen tot verontrustende grafkisten, van hooibergen tot enorme spinnenwebben en een luguber maar geestig kerkhof. 

Tussen de meer dan 40 attracties van het Park kom je monsters van alle soorten tegen: enge zombies, afschrikwekkende mummies, bibberende skeletten, angstaanjagende vampiers, geestige spoken, griezelige spinnen en vleermuizen, rare tovenaars en allerlei louche figuren, die allemaal bijeenkomen om samen het feest te vieren dat uit Amerika is overgewaaid, en dat inmiddels door iedereen over de hele wereld gevierd wordt.

Na het grote succes van de afgelopen jaren heeft Gardaland besloten om de toegang tot het park dit jaar weer aan te bieden voor de speciale prijs van 15 euro aan wie die als monster verkleed komt op de eerste openingsdag op 6 oktober. Maar let op: alleen wie “van top tot teen” als monster verkleed komt, kan van dit voordeel gebruik maken. En wie nog niet goed weet hoe zich te verkleden, maar toch helemaal in de feeststemming wil komen, staan er op het plein Piazza Valle dei Re grimeuses ter beschikking voor een perfecte Horror Make-Up.

Het belangrijkste moment van Gardaland Magic Halloween is zoals elk jaar de onmisbare Halloween Party van 31 oktober.
In de engste nacht van het jaar, van 19.00 tot 24.00 uur, gaan alle bezoekers en monsters van het Park uit hun dak gaan op een spetterend feest onder de sterren van Piazza Valle dei Re, geanimeerd door een fantastische dj-set. 

De aftrap van deze feestelijke dagen wordt zoals altijd gegeven door de Welcome Show van Prezzemolo die onder begeleiding van grappige vampiers bij de opening van de toegangshekken alle bezoekers welkom heet en ze meteen in de juiste stemming brengt. Maar Halloween is ook muziek: in de straten van het Park klinken de tonen van de curieuze Mostro Band (Monster Band), met 5 bandleden helemaal in thema “graaf Dracula”, die groot en klein vermaken!

Er zijn talloze shows in het Halloweenthema die de hele dag door onze gasten verrassen met live-optredens, en grappige performances die je kippenvel bezorgen!
In het theater Teatro della Fantasia wordt een nieuwe familieshow opgevoerd “Wie is er bang in het donker?” waarin de techniek “black art” wordt benut, oftewel een zwart theater: wat gebeurt er als al het licht uit gaat? Welke mysterieuze wezens bewegen er in de schaduw? De opening van een magisch boek ontketent een overvloed aan huiveringwekkende kleine monstertjes en leuke verrassingen, waaronder de supergrappige mime-clown Pass Pass. 
In Gardaland Theatre kun je “Horror Hotel” bijwonen, een originele musical in het Halloweenthema en “live” gezongen: de directeur van het Horror Hotel begeleidt de bezoekers op ontdekking van de vreemde gasten die in de kamers overnachten: van de bevreesde zwarte weduwe en haar dochters tot de onwaarschijnlijke en rare chef-koks… de choreografieën, muziek en liedjes zijn speciaal geschreven voor deze splinternieuwe live-show.
In de Hawaii Arena is de hulp van de allerkleinste toeschouwertjes heel belangrijk voor Prezzemolo, Aurora en Ti-Gey om de boosaardige heks Zenda te verslaan. 
Ter afsluiting van de dag begint om 17.40 uur vanaf Piazza Camelot, de Halloween Parade, een grappige en meeslepende optocht met monsters, heksen, geesten en skeletten, die door de straten van het Park trekt en om 18.00 uur aankomt in Piazza Valle dei Re waar je kunt genieten van een absoluut spectaculaire eindshow! 

20181001 GardalandMagicHalloween1200800

Tijdens Gardaland Magic Halloween is het Park open van 10u00 tot 18u00 behalve op 31 oktober, dan is het Park wel tot middernacht open.
Maar het amusement van Gardaland Magic Halloween houdt niet op bij het Park! Ook Gardaland SEA LIFE Aquarium wordt versierd met monsterlijke decors en thema-omgevingen, voor een wel heel bijzonder Halloweenaquarium. Tussen dreigende haaien en verontrustende piranha's leren de gasten ook de bijzondere Napoleonvis kennen die nog maar pas in het water van het oceaanaquarium rondzwemt.