Disney’s Halloween Festival

90 jaar Mickey Mouse

Mickey Mouse is 90 jaar geworden, en die verjaardag staat mee centraal tijdens Disney’s Halloween Festival: Mickey’s Grote Griezelfeest. Disneyland Paris organiseert een groot verjaardagsfeest tijdens ‘De Grandioze Mickey Mouse Party’ dat op 1 oktober 2018 gestart is met een nieuw Halloween seizoen waarin de meest bekendste muis uit de geschiedenis van de animatie in de spotlights wordt gezet.

20181002 DisneyHalloween180Dit jaar belooft Halloween in Disneyland Paris een waanzinnig feestje te worden waarbij ook de 90e verjaardag van Mickey Mouse wordt gevierd. Mickey zal de show stelen met een gloednieuwe paradewagen die speciaal voor hem is ontwikkeld om te schitteren in de mini Halloween parade en de nieuwe attractie ‘Mickey’s PhilharMagic’ maakt zijn opwachting in Discoveryland in het Disneyland Park. Tot slot is er geen Halloween zonder de ‘Disney Schurken’.

De populaire parade Mickey’s Halloween Cavalcade komt dit jaar terug met een gloednieuwe paradewagen: ‘Mickey’s Illusion Manor’. Mickey kan niet wachten om je zijn trucs te tonen op deze wagen vol verschijningen en verdwijningen! Daarbij wordt hij geholpen door enkele grappige zombies en Kwik, Kwek en Kwak. Ook Minnie, Donald, Katrien, Knabbel en Babbel, de Drie Kleine Biggetjes en vele anderen Disney Figuren zijn te zien op hun eigen paradewagens, volledig uitgedost in herfstkleuren.

Op 1 oktober 2018 opende Disneyland Paris een nieuwe attractie: ‘Mickey’s PhilharMagic’.
Deze unieke attractie in Europa brengt een 4D-ervaring in het Discovery Theater in het Disneyland Park. In de attractie zien de gasten Mickey en Donald op het grote scherm. Ze nemen je mee in de wondere wereld van de grootste Disney klassiekers zoals Aladdin, De Kleine Zeemeermin en The Lion King met nieuwe avonturen veroorzaakt door de onbeheerste Donald. Het is de ideale gelegenheid om te genieten van de populairste nummers van Disney en om 90 jaar Mickey in stijl te vieren. De attractie ‘Mickey’s PhilharMagic’ blijft ook geopend na het Halloween seizoen...

De gasten van het Disneyland Park kunnen zich voorbereiden op spannende verrassingen. De de beroemde Disney Schurken liggen op de loer om Mickey’s vrolijke feestgangers op te schrikken.Vele Disney Schurken nodigen de gasten uit voor hun show ‘It’s Good to be Bad with the Disney Villains!’ op Castle Stage in het Disneyland Park. Ontmoet de Koningin zien uit Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Cruella (101 Dalmatiërs), Kapitein Haak (Peter Pan), de Hartenkoningin (Alice in Wonderland), Jafar (Aladdin), Gaston (Belle en het Beest), Frollo (De Klokkenluider van de Notre-Dame), Dr. Facilier (De Prinses en de Kikker), maar ook de stiefzussen en stiefmoeder van Assepoester: Drizella, Anastasia en Lady Tremaine. De indringer Donald Duck heeft zich verkleed als Maleficent (Doornroosje) en zal zich verstoppen in de show, zodat hij kan meefeesten met de Disney Schurken.
De Disney Schurken staan ook klaar voor ontmoetingen op verschillende locaties in het Disneyland Park.

De Disney Schurken zijn niet de enigen die zich klaar maken om het Disneyland Park binnen te vallen en hun favoriete seizoen te vieren! Minnie, Stitch, Goofy, José Carioca en Panchito Pistoles (Donald’s partners in crime in de film De Drie Cabelleros) en zelfs de Kolderkat uit Alice in Wonderland staan klaar voor onvergetelijke ontmoetingen.

20181002 DisneyHalloween1200800

Tijdens Disney’s Halloween Festival: Mickey’s Grote Griezelfeest is het Disneyland Park versierd met monsterlijk gekke en kleurrijke decoraties.
Geesten en pompoenen veroveren Main Street, U.S.A. en Frontierland. Grote, kleurrijke sculpturen vormen ook een belangrijk onderdeel van het feest. En gedurende het hele seizoen kunnen de gasten bij Fuente del Oro Restaurante de marionet van Miguel ontdekken, de held uit de Disney/Pixar film Coco.

Disney’s Halloween Festival: Mickey’s Grote Griezelfeest vindt plaats van 1 oktober t/m 4 november 2018.
‘De Grandioze Mickey Mouse Party’ gaat nog verder tijdens het nieuwe kerstseizoen, ook vol verrassingen.