Vele activiteiten in Pairi Daiza

Afgelopen weekend was het startsein voor een weekje Halloween in de Wereldtuinen van Pairi Daiza: maar liefst 7 nocturnes, ongeziene spektakels en vele animaties staan de bezoekers te wachten...

20171029 PairiDaizaHalloween180Van de toren van Cambron, via de stoomtrein en de Chinese tempel tot de rijstvelden van Ganesha… sinds zaterdag 28 oktober kan men in Pairi Daiza genieten van de Halloweensfeer. Het park is versierd met honderden pompoenen en duizenden bloemen.

Tijdens de nocturnes is Pairi Daiza geopend van 10u00 tot 21u00. Tijdens de herfstvakantie komt het verleden tot leven! Dankzij een mapping (videoprojectie) op de Abdijtoren en zijn ruïnes nemen de spoken van drie monniken vanaf zonsondergang de bezoekers mee op een reis doorheen de verschillende legendes en drama's die zich op het domein van Cambron hebben afgespeeld: van de bouw van de Abdij tot de aanleg van Pairi Daiza.

Er is uiteraard ook entertainment en animatie voorzien: zo zijn er twaalf griezelige personages, die in een vorig leven dansers waren. Zij zullen de bezoekers vergasten op een Dodenballet dat speciaal voor de gasten van Pairi Daiza werd gecreëerd! In de grote tent zijn er enkele live concerten voorzien. 
In het spektakel de Dode Tijd wordt een stuk gebracht waarin de Tijd een rol speelt. Zes wezens, al dan niet dood, naderen een reuzegrote, meer dan 4 meter hoge zandloper.

In het park zelf is er verschillend straatentertainment voorzien: van steltlopers tot vuurspuwers. Ook buitengewone wezens duiken uit het hiernamaals op en kruisen je pad. Met vreemde bewegingen, verrassende talenten of fascinerende kostuums.

Tijdens Halloween in Pairi Daiza daagt men de hele familie uit… met prachtige cadeau’s voor de besten. Wie in het gezin is de creatiefste en wie is de slimste? Laat het je smaken… er is genoeg voor iedereen! 
En natuurlijk zullen speciale gerechten en menu's, in elkaar gebokst door onze chef van de Dood, worden geserveerd in onze verschillende restaurants en in foodstands aan de grote tent. Loopt het water je in de mond voor Frankensteinkarkas met honing, pikante heksendarm of een stoofpotje van Hans en Grietje? Het zal duivels lekker zijn…
De gevoeligste magen hoeven zich geen zorgen te maken: de traditionele gerechten zullen niet allemaal van de kaart verdwijnen.  

Ook dieren hebben recht op een speciaal programma! Dit jaar zullen de verzorgers hen een speciaal Halloweenmenu voorschotelen, tot grote vreugde van de toeschouwers, die de voedermomenten mogen bijwonen. Vleermuizen, doodshoofdaapjes, gorilla's, nijlpaarden, leeuwen... ze zullen likkebaarden!

20171029 PairiDaizaHalloween640

Halloween in Pairi Daiza is van 28 oktober tot 3 november, elke dag tot 21u.