Kinderhalloween in horrorparken

Griezelparken zijn veilig voor kids

Pretparken die tijdens Halloween een bijzonder sterke reputatie hebben qua horrorgehalte, kunnen overdag ook best leuk en aangenaam zijn om als gezin met de kids te bezoeken.

20171017 MPGkidshalloween180Afhankelijk van welk park je tijdens Halloween bezoekt, elk park zal de bezoeker proberen te verrassen met haar insteek van wat Halloween nu is. Verschillende parken hebben over de jaren heen een bijzonder sterke reputatie opgebouwd wat betreft Halloween met een hoog huivergehalte, denk maar aan Walibi Belgium, Walibi Holland of Movie Park Germany.

In die parken is het overdag veilig om te vertoeven voor de gezinnen met kinderen. De parken investeren veel energie om op een leuke, kindvriendelijke manier de bezoekers te overtuigen dat Halloween ook een familie-happening is. Op die manier leren de kinderen vertrouwd te geraken met Halloween. In de VS waar Halloween bijzonder populair is, betreft het voornamelijk een kindvriendelijk feest waar kinderen rondtrekken voor de fameuze Trick or Treat en waarbij ze op een leuke manier verkleed rondlopen van huis tot huis, die griezelleuk zijn aangekleed.

In Movie Park Germany werd ook dit jaar geinvesteerd in verschillende activiteiten voor de kleinste bezoekers van het park. Maar liefst zeven...
De directeur van het Duitse filmpretpark, Thorsten Backhaus, verduidelijkt: "We hebben een kindvriendelijk klein griezellabyrint, schilderwedstrijden en een heks die griezelgedichten voorleest. Daarnaast kunnen de kinderen pompoenen snijden of naar appels duiken." 
Vooraan staat een grote pompoen als springkasteel, en een heks verwelkomt de kinderen om kennis te maken met Halloween.
Tot 17u00 zijn de kids veilig in het park, daarna is Nickland een veilige plaats voor de kinderen om nog plezier te maken.

20171017 MPGkidshalloween640

In Walibi Belgium werkt men met een zogenaamde dag en nachtprogramma. Tijdens de nacht is het niet veilig vertoeven in het park, maar overdag zijn er verschillende leuke activiteiten te ontdekken voor de kinderen. 
Zo presenteert Walibi Belgium 2 leuke kids zones. Tot 17 uur kunnen kinderen wandelen door een doolhof en in een speciaal voor hen ontworpen zone, waar stuntmannen, steampunk cowboys en zelfs een vreemde ruiter te paard hen opwachten. 
Hier en daar lopen er wel eens vreemde snuiters rond, maar hiervoor kun je met een veiligheidsbadge de enge mensen afweren...

20171021 WalibiBDay640

Meer foto's van het Kinderhalloween in Movie Park Germany zijn te ontdekken op onze Facebookbladzijde.
Een impressie van het dagprogramma in Walibi Belgium vind je dan weer hier op onze Facebookbladzijde.