Dia de los Muertos 2017

Mexicaans Halloween in Burgers' Zoo

Burgers' Zoo laat zich inspireren door het Mexicaanse Halloween: in het Arnhemse dierenpark wordt Dia de los Muertos, het feest van het lachende skelet, gevierd. 

20171017 BZ DdlM180In de overdekte rotswoestijn van Burgers' Zoo weerklinkt Mexicaanse muziek. Het is ook the place to be voor heerlijk eten en drinken! Tijdens Dia de los Muertos wordt het feest van het lachende skelet gevierd. Dit Mexicaanse Halloweenfeest is een kleurrijk evenement. In Mexico is dit feest het grootste culturele evenement van het land. Het feest is overgewaaid naar bijna alle Zuid- en Midden-Amerikaanse landen en ook in de Verenigde Staten laat men vele Halloweenevents inspireren door het kleurrijke Mexicaanse feest.
Halloween is tegenwoordig voor velen uitgegroeid tot een heus griezelfeest. Día de los Muertos is alvast helemaal niet bedoeld om te griezelen: het respect voor overleden familieleden en vrienden staat juist centraal, waarbij tevens het leven wordt gevierd. Deze dag stamt nog uit de eeuwenoude cultuur van de Azteken en de Maya’s.

Tijdens het evenement lopen er continu twaalf acteurs in het park rond, die in traditionele stijl zijn verkleed en geschminkt. Niet alleen kunnen bezoekers met deze kleurrijke figuranten op de foto, maar ook trakteren zij onze gasten op kenmerkende Mexicaanse muziek om meteen in de sfeer te komen.
In Burgers' Zoo zijn er tevens speciale workshops voorzien, waarbij kinderen en volwassenen van origami schedels kunnen maken en versieren, alsook maskers kunnen ontwerpen.
Ook dit jaar is er enorm veel aankleding en thematisatie voorzien: zo sieren meer dan 1500 meter Mexicaanse Día de los Muertos-vlaggetjes de paden van het dierenpark. Voor de Pinguïn Corner komen er dan weer grote muurtekeningen te hangen. 

20171017 BZ DdlM640