Bibber en beef in Parc Astérix

Van 14 oktober tot 5 november 2017 (m.u.v. 16 tot 20 oktober) verandert het Franse themapark Parc Astérix in een griezelpark tijdens de Halloweenperiode die men in het Gallisch gewoonweg Peur sur le Parc noemt...

20171012 PAx PeurParc180Ondertussen viert Parc Astérix reeds voor de negende keer Peur sur le Parc. Ook dit jaar staan er onvergetelijke animatie en spektakel op het programma, met 4 buitengewone nocturnes op 28, 29, 30 en 31 oktober 2017. Het park bouwt verder op de reeds beproefde klassiekers: drie spookhuizen, straatshows vol enge griezels, en attracties die volledig werden aangekleed om de bezoekers onvergetelijke ervaringen te bezorgen. Maar dit jaar voegt het park nabij Parijs ook nog een griezeltocht, een workshop pompoensnijden en spectaculair vuurwerk tijdens de nocturnes toe aan het programma.

De nieuwe griezeltocht brengt de bezoeker voorbij een verlaten kermis onder een sluier van mysterie… Het belooft een tocht te worden vol enge verrassingen!
Ook dit jaar kunnen de bezoekers genieten van "De wraak van Anubis", een speciale Halloweenattractie die in teken staat van een tentoonstelling van Egyptische voorwerpen. Hier is een horde geesten na eeuwen van gevangenschap ontsnapt uit het Musée du Havre...
Er is ook een 3D-attractie voorzien: "Op missie door de kosmos".
Voor de durvers is er "Het huis van angst" (La Maison de la Peur): hier kun je je laten hypnotiseren door dokter Cérébrus. Deze door de wol geverfde zielenknijper en alchemist laat je kennismaken met een wereld vol vampieren, zombies en monsters. 
Métamorphosis is dan weer een show waarbij een man verandert in een afgrijselijk monster!

Ook werden er enkele attracties traditiegetrouw in een halloweenkleedje gestoken, zoals Nationale 7, Transdémonium en Les Chaudrons. Voor een betoverende show moet men zeker eens langsgaan bij Magna Maleficus!

Voor de kleinste Galliërs organiseert het park een workshop pompoensnijden, onder het toeziend oog van twee kunstenaars. De pompoenen zullen de hele dag in het atelier te bewonderen zijn. Aan het einde van de dag kan iedereen zijn kunstwerkje afhalen. Ouders kunnen van de gelegenheid gebruikmaken om in dit rariteitenkabinet enkele heuse kunstenaars aan het werk te zien. Dit is wel een extra betalende activiteit (€ 5)
Het Fôret d’Idéfix (Het bos van Idéfix) is een deel van het park op kindermaat. Tussen het weelderige groen duiken levensechte wezens op!
In het hele park wordt aangeduid hoe eng de verschillende attracties zijn: ‘petit frisson’ of ‘kippenvel’ voor de allerkleinsten, ‘frayeur modéré’ of ‘gematigd beangstigend’ voor het hele gezin en ‘grosse terreur’ of ‘je grootste nachtmerrie’ voor de meest onbevreesde bezoekers.

20171012 PAx PeurParc640

Er zijn ook 4 nocturnes (28, 29, 30 en 31 oktober). Deze starten om 19u00 en duren tot 1u00 's nachts. Hier beleef je het park op zijn engst. Extra's worden voorzien, zoals vuurwerk en percussie. Op het podium stelen artiesten de show met vuur en special effects en de tempel van OzIris wordt dan weer het decor voor een onvergetelijke klank- en lichtshow...

Praktisch:
Van 14 oktober tot 5 november 2017, van 10u00 tot 18u00
Het park is gesloten van 16 tot 20 oktober.
4 nocturnes op 28, 29, 30 en 31 oktober, van 19u00 ‘s avonds tot 1u00 ‘s nachts (apart ticket)
2 extra lange dagen op 21 oktober en 4 november (tot 22u00)