Halloween Horror Fest goed van start gegaan

Movie Park Germany tevreden met 19e editie

Afgelopen weekend ging de 19e editie van Halloween Horror Fest van start in het filmpretpark Movie Park Germany. Deze editie borduurt verder op de succesformule maar probeert elke editie ook weer vernieuwend te zijn.

20171012 MPG Halloween180Ook dit seizoen draait het Halloween seizoen van Movie Park Germany rond horror. Dat hierbij inspiratie wordt gezocht en gevonden bij de horrorfilm mag geen verrassing zijn voor een filmthemapark. Het Halloweenseizoen is elk jaar een bijzonder belangrijk deel van het pretparkseizoen en dat is dit jaar ook niet anders: meer dan 180 medewerkers hebben ervoor gezorgd dat er 1000 liter nepbloed, 500 strobalen, zeven tonnen speciaal voor het park geteelde pompoenen en 5000 maisplanten op hun bestemde plek terecht zijn gekomen. Het park introduceert maar liefst zeven Horrorhuizen. Er zijn drie verschillende Scare-Zones. Ook kregen drie bestaande drie attracties een aangepaste thema. 
De start van het eerste weekend werd alvast als zeer goed bestempeld.

"Al onze mensen, van gastronomie tot technici en productiemedewerkers, hebben bergen verzet om onze gasten zoveel mogelijk kippenvel te bezorgen", vertelt bedrijfsleider Thorsten Backhaus met een knipoog. De voorbereiding was een zeer intensieve tijd. "We hebben het aantal acteurs opnieuw verhoogd. In het vorige seizoen hebben we het meest succesvolle Halloween in de geschiedenis van ons park gevierd, daarom hebben we dit jaar nog meer monsters naar onze horrorhuizen en straten gehaald", aldus Backhaus.
Daarnaast heeft het park intensief aan de decoratie van de straten gewerkt. In het naaiatelier werden hiervoor 12 naaimachines naast elkaar gebruikt om alles op tijd af te hebben.
"Wij vonden het met het oog op onze kwaliteit belangrijk om de aparte themagebieden nog duidelijker van elkaar af te grenzen om ze een meer identiteit mee te geven. Zo bieden wij bijvoorbeeld Thanksgiving op Mainstreet en een zombie-Apocalyps in Streets of New York", legt de bedrijfsleider verder uit.
Verlaten politieauto’s, afgezette plaatsen van misdrijf en een zoekschijnwerper bepalen hier nu het straatbeeld. "Op deze manier is het ons gelukt om de atmosfeer op straat in zijn totaal duidelijk te verbeteren", verheugt hij zich. 

Het hoogtepunt dit jaar, naast de vele kleine aanpassingen, is de nieuwe horror-attractie 'Hostel'. Projectleider Manuel Prossottowicz licht toe: "We hebben op een oppervlak van ongeveer 1000 vierkante meter een nieuwe attractie gecreëerd die om de filmlicensie 'Hostel' uit 2005 draait."
20 verschillende gethematiseerde scènes nemen de bezoekers mee op een reis door de perverse afgronden van de menselijke ziel. Van De Wallen van Amsterdam, via een Slowaakse discotheek tot aan de expliciete folterscènes is alles te zien.
"We zijn hier bewust weer een stap verder gegaan. Vanwege de gewelddadige scènes en pornografische elementen hebben we besloten de attractie pas vanaf 18 jaar toegankelijk te maken"
Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het park. "We hebben de scènes absoluut origineelgetrouw nagebouwd. Er staan zelfs fietsen uit Amsterdam bij de ingang", legt Manuel Prossottowicz uit. In totaal werden zeven kilometers aan kabel aangelegd, 40 boxen geïnstalleerd en 50 liter verf gebruikt.
'Hostel' is inmiddels de vierde Halloween-attractie in Movie Park Germany die op een filmlicentie gebaseerd is. In de Roxy 4-D bioscoop draait de horror-shocker 'Friday the 13th' en met 'Insidious' en 'The Walking Dead Breakout' zijn ook twee sterke licenties met een eigen gethematiseerd horrorhuis verschenen. 

20171012 MPG Halloween640

Ook in het populaire kinderhalloween is veel energie gestoken. Vanaf nu tot begin november zijn er elke dag zeven verschillende activiteiten voor de kleinste bezoekers van het park.
Thorsten Backhaus verduidelijkt: "We hebben een kindvriendelijk klein griezellabyrint, schilderwedstrijden en een heks die griezelgedichten voorleest. Daarnaast kunnen de kinderen pompoenen snijden of naar appels duiken." 
Het Halloween Horror Fest in Movie Park Germany vindt op 17 verschillende actiedagen plaats tot de vierde van november.
"Omdat de herfstvakantie dit jaar zo laat is hebben we besloten om ook ons Halloween een beetje naar november op te schuiven", aldus de bedrijfsleider. Hierdoor kunnen de gasten ook nog griezelen na 31 oktober, de oorspronkelijke griezeldag.

Foto's: Movie Park Germany (2017)