Halloween in Disneyland Paris

Griezelpret met Goofy

De oktobermaand in Disneyland Parijs staat volledig in het teken van de herfst en uiteraard van Halloween. Tot en met 5 november kunnen de bezoekers er terecht om te genieten van twee heel leuke belevingen...

20171003 HalloweenDisney180Disneyland Paris verwent de bezoekers tijdens de herfstmaanden met twee speciale belevingen: Halloween, met de terugkeer van de beroemde Disney Schurken, en Goofy’s Skeletoon Street Party, een kleurrijk, nieuw evenement in Frontierland waar Goofy samen met skeletten een feestje viert.

Halloween is meer dan horror. Waar vaak pretparken de nadruk leggen op het schrikeffect zijn er ook parken die een eerder gematigde aanpak hanteren. Dit geldt ook voor Disneyland Paris. Het sprookjespark nabij Parijs heeft haar westerngedeelte, Frontierland, gebruikt om er een kleurrijk feest te organiseren voor de bezoekers met skeletten. Frontierland in het Disneyland Park staat vol met pompoenen en andere spookachtige decoraties, waarmee het de perfecte plek is om dit jaar Halloween te vieren.
Het belooft dolle pret te worden want niemand minder dan Goofy is de regisseur van deze happening. Goofy bepaalt het tempo in Frontierland en samen met felgekleurde en grappige skeletten nodigt hij de gasten uit om mee te feesten.

Voor de eerste keer in Disneyland Paris doen José Carioca en Panchito Pistoles, Donald’s sidekicks in de film De Drie Caballeros, ook mee. Uiteraard kunnen de bezoekers Mickey en Minnie ontmoeten in hun kleurrijke outfit.

Maar ook de Disney Schurken zijn terug... Wie de Disney schurken graag wil ontmoeten, kan zijn hart ophalen aan een gloednieuwe, nog nooit eerder vertoonde parade: Mickey’s Halloween Tricycle Gang.
De Disney schurken en vele andere Disney figuren nemen de gasten mee op reis langs de route van de Halloween-geesten, balancerend op hun eigenaardige driewielers. Een evenement dat dagelijks te zien is op Main Street, U.S.A.

Gasten kunnen de Disney schurken ook trotseren tijdens ontmoetingen in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. De heks uit Sneeuwwitje, de Hartenkoningin (Alice in Wonderland) en natuurlijk Maleficent (Doornroosje) maken een griezelige verschijning op Castle Courtyard achter het Kasteel van Doornroosje, dat is overgroeid door een enorme bramenstruik. Jafar (Aladdin) en Kapitein Haak (Peter Pan) komen in Adventureland in het Disneyland Park en Cruella (101 Dalmatiërs) maakt haar opwachting in het Walt Disney Studios Park.
En wie van heksen houdt, zal genieten van de outfit van Katrien!

20171003 HalloweenDisney640

Het Halloween seizoen in Disneyland Paris loopt van 1 oktober tot 5 november 2017.