Linnaeushof Halloween

Allereerste editie

Tegenwoordig pakken de meeste pretparken uit met een Halloweenevent. Vaak worden alle registers open getrokken om het zo angstaanjagend en extreem mogelijk te maken voor de bezoeker. Linnaeushof besteedt dit jaar voor het eerst aandacht aan Halloween, maar pakt het heel anders aan.

20161014 Hall Linnaeushof180Van 15 t/m 23 oktober viert het Nederlandse park Linnaeushof Halloween. Europa's grootste speeltuin springt voor de eerste keer mee op de Halloweenmolen. Jongens en meisjes die verkleed in een Halloween kostuum komen spelen in Linnaeushof krijgen een leuke verrassing én maken kans op een mooie prijs. Op deze manier hier worden kinderen niet bang gemaakt maar juist uitgedaagd om zelf iets te doen met Halloween.
Zo hoort het ook bij Halloween, een feestdag die vooral in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen dan als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen "trick or treat", waarbij de keuze wordt gegeven tussen het slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven.

"Wij merken dat steeds meer mensen interesse hebben in Halloween." meldt Walter Kleinhout, marketing manager bij Linnaushof. "Tot op heden hebben wij hier niets mee gedaan omdat we de kinderen niet bang willen maken, dat past niet bij onze doelgroep. Maar wat kinderen natuurlijk wel leuk vinden is het zelf verkleden en zich verplaatsen in een rol. Dit past ook bij ons concept van actief vermaak. Daarom leek het ons een goed idee om op deze manier aandacht aan Halloween te besteden." aldus Kleinhout.

Speeltuin mascotte Bennie Broek zal ook verkleed zijn als een vriendelijk spookje. Aan bezoekers wordt de kans gegeven om samen met hem, in Halloween kostuum, op de foto te gaan. Door deze vervolgens te delen op Facebook maken zij ook nog eens kans op een seizoenpas van Linnaeushof.

20161014 Hall Linnaeushof640

Linnaeushof is dit jaar nog geopend van 15 tot 23 oktober. Daarna sluiten de poorten voor de winterperiode.
Meer info op: http://www.linnaeushof.nl/halloween-2016