Heksendoorn 2016

Halloween in Avonturenpark Hellendoorn

Heksendoorn is na enkele jaren uitgegroeid tot een bekend begrip in Nederland: het betreft hier immers het supergezellige maar toch spannende familie evenement in Halloweensfeer in Avonturenpark Hellendoorn.

20160929 Heksendoorn180Komend weekend is het weer zover, dan opent Avonturenpark Hellendoorn haar poorten voor de nieuwste editie van Heksendoorn. Vanaf 2 oktober wordt het park al voor de 16e keer omgetoverd tot het domein voor heksen en andere griezelige figuren. Maar ook de attracties zijn tijdens deze periode nog spannender dan anders. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems en er zijn leuke en spannende extra's voor jong en oud.
Bovendien verrast het park ook dit jaar met verschillende vernieuwingen!

Bij Halloween denken we meteen aan spookhuizen, en dat is uiteraard ook het geval in Avonturenpark Hellendoorn. Dit seizoen biedt Heksendoorn 2016 een superspannend en nieuw spookhuis: Het Horror Hotel! De adviesleeftijd hier bedraagt 8 jaar.
In een ondergrondse ruimte opent Het Horror Hotel haar deuren met meerdere griezelige kamers. Samen binnenstappen door smalle gangetjes en donkere ruimtes, op zoek naar de uitgang. Griezels en angstaanjagende taferelen… Durf jij in te checken? 

Bovendien is er ook nog een nieuwe buitenshow speciaal voor Heksendoorn, geschikt voor jong en oud: De Verloren Schat!
De Maya’s zijn na de zomershow vertrokken en de tempel ligt er verlaten bij. Rondom de tempel liggen doodshoofden en speren. Het is er griezelig.
Ontdekkingsreiziger Roger gaat samen met journaliste Roos op ontdekkingstocht op zoek naar De Verborgen Schat. Wat ze nog niet weten is dat de zoektocht naar De Verborgen Schat vol gevaren zit en dat deze wordt bewaakt door griezels!

Speciaal voor de oudere jongeren, 12plussers, is er een nieuw event in het leven geroepen: Screams!
Op vrijdagavond 21 oktober verandert het gezellige familiepark in een doodeng park voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder die wel houdt van het betere griezelwerk.
Op diverse plekken in het park zijn scarezones ingericht, er lopen tientallen griezels en horrorkarakters los in het park en de heftigste attracties zijn geopend. Ook het personeel lijkt deze avond getroffen te zijn door iets raars, want ook zij zien er ineens anders uit en gedragen zich niet zoals normaal..
Deze avond duurt van 19u00 tot 23u00.

Maar ook aan de jongste bezoekers is gedacht met de show "Kareltje & Jasmijn en De Trollenkamer"!
De kinderhelden Kareltje & Jasmijn staan dagelijks op de planken in het Gouden Theaterpaleis met hun spannende familieshow Kareltje & Jasmijn en de Trollenkamer. In de show gaan Karelte & Jasmijn zwemmen in de zwembadkamer. Alleen hebben ze het verkeerde kamernummer genoteerd. Wat speelt zich af in deze verkeerde kamer?

Ook in Dreumesland is er griezelplezier, maar dan uiteraard op een leuke manier, want de Vrolijke Vogelverschrikkers hebben Dreumesland overgenomen.
Ze helpen de kleine avonturiers met instappen in de attracties en zorgen voor een vrolijk avontuur. Dreumesland is een parkdeel speciaal voor kinderen tot 1m20 en is tot 17u00 geopend.
Er is ook een gratis oppasservice voor de kleintjes voorzien in Dreumesland, wanneer je als bezoeker het Horror Hotel wil bezoeken.
Vraag bij de Informatiebalie naar de openingstijden van de oppasdienst.

Er is ook nog Odelia's Toverstafje, waarmee je zelf kunt bepalen hoe spannend het wordt. Met de Toverstaf jaag je alle griezels weg. Richt de Toverstaf op de Griezels en ze laten je met rust en rennen weg. Odelia's Toverstaf is verkrijgbaar in De Winkel.

20160929 Heksendoorn640

Praktisch
Heksendoornavonden 15, 22 en 29 oktober
Kun je geen genoeg krijgen van het griezelen? Kom dan lekker lang griezelen in het donker op zaterdag 15, 22 en 29 oktober 2016. Het park is dan geopend tot 20u00.
De attracties sluiten om 20u00 en de avonden worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 20u15 uur.
Na de vuurwerkshow staat de gasten nog een spannende verrassing te wachten…