Nigloween voor het hele gezin

Van 1 oktober tot en met 2 november 2016 verovert Halloween ook het Franse familiepark Nigloland. Dit jaar belooft alvast weer een verrassende editie te worden met onder meer een sensationele nieuwe attractie, enkel voor de dapperste bezoekers, een uitgebreid entertainmentprogramma en vuurwerk tijdens de herfstvakantie.

20160923 Nigloween180Spoken, heksen, vampiers, spookhuizen, pompoenen, zwarte katten, skeletten, weerwolven,… je mag ze allemaal verwachten tijdens Halloween in Nigloland. Vanaf het begin van de maand oktober sieren allerlei Halloweendecoraties het sympathieke Franse pretpark. Het park zet daarmee een mooie halloweentraditie verder, waarbij de nadruk ligt op plezier voor jong en oud. In 2002 ontdekten de bezoekers van Nigloland de allereerste Nigloween. Ondertussen is dit event, net als bij vele andere parken, uitgegroeid tot een echt hoogtepunt van het park waar zowel werknemers als bezoekers naar uitkijken. Meer dan 2.500 uur werk neemt het in beslag om het park te versieren met allerlei decoraties. Ook dit jaar willen de oprichters en eigenaars van het park, de broers Patrice en Philippe Gelis, hun bezoekers verrassen en onderdompelen in het universum van Halloween met indrukwekkende Halloweendecors, waarbij een knipoog zit naar de grootste horror- en magiefilms.
Meer dan 60 ton aan pompoenen, 1500 herfstbloemen, 500 balen stro, 30.000 maïsplanten zijn verspreid over het park terug te vinden. Ook zijn er bijna 250 skeletten, 300 spinnen, 100 lantaarns en 350 decoratieve personages in het park. Daarnaast zijn er ook 250 medewerkers die als acteurs de beleving in het park compleet maken.

In Village Merveilleux kunnen de bezoekers de nieuwe attractie ROTOR ontdekken, die een unieke en uitzonderlijke sensatie bezorgt door gebruik te maken van de middelpuntvliedende kracht. 
Verder zijn er nog kampvuren doorheen het park, een make-up workshop voor de kids, een bende monsters die tot grote vreugde van kinderen en ouders de boel op stelten zet, en er is het orkest “le skeleton Orchstra”, een orkest die macabere melodieën speelt voor de bezoekers, om hen zo mee onder te dompelen in de wereld van de Nigloween. Een beetje enger is de metamorfose van de weerwolf, een unieke show die perfect past in de sfeer van Halloween.

Tijdens de Franse Herfstvakantie wordt de dag afgesloten met een indrukwekkend vuurwerk, boven de achtbaan Alpina Blitz.

20160923 Nigloween640

Dit jaar opende het park twee nieuwe attracties: Le Donjon de l’Extrême en La Tour des Petits Fantômes, twee vrije-val-torens, de ene voor de adrenaline-bezoekers, de andere voor de jongste bezoekers… Le Donjon de l’Extrême is met zijn 100 meter ‘s werelds hoogste ronddraaiende vrije-val-toren.

Meer info op: http://www.nigloland.fr/