Peur sur le Parc

Ondertussen is het Halloweenevent "Peur sur le Parc" een ware traditie geworden in Parc Astérix, het themapark naar de striphelden Asterix en Obelix genoemd. Ook dit jaar halloweenpret voor het hele gezin...

Van 15 oktober tot en met 2 november 2016 is het weer eens sidderen en beven, lachen en brullen met het hele gezin in Parc Astérix. Drie spookhuizen, straatspektakels met allerlei monsters en attracties in hetzelfde thema dompelen de bezoekers onder in een unieke sfeer. En er zijn ook drie unieke nocturnes gepland op 29, 30 en 31 oktober van 18 uur tot middernacht... 

20160920 ParcAsterix PauP180Net zoals voorgaande jaren slaagt het park erin om op een ludieke manier Halloween aan te pakken, zodat het overdag een leuke ervaring blijft voor het ganse gezin. Enkele attracties in Parc Astérix zijn in een halloweenkleedje gestoken. Denk maar aan Le Chemin des Sorciers waar de Route Nationale 7 er helemaal anders uitziet tijdens Halloween of Les Chaudrons Infernaux, een heuse helleketel. 
In het bos van Idéfix volgen de kleinste Galliërs een parcours, waarbij ze enkele grappige groene monstertjes aantreffen.
Het spookhuis van het park, Le Transdémonium, krijgt enkele fantomen en geesten op bezoek, om de grootste angsthazen de daver op het lijf te jagen.

Daarnaast zijn er, speciaal voor Hallowwen, nog drie Adembenemende spookhuizen in het leven geroepen:
- La Colère d’Anubis: In het museum "Het Toevluchtsoord" heeft de inventarisatie van een collectie uit het oude Egypte enkele misnoegde geesten bevrijd. Niemand weet welke gedaantes ze aannemen wanneer ze uit hun tent worden gelokt.
- Mission Perdue: Hier vertrekt de bezoeker op expeditie tussen de sterren, om op zoek te gaan naar de vermiste bemanningsleden op een onbekende planeet (3D-ervaring). 
- La Maison de la Peur (16+): Dr. Cérébrus – psychiater en alchemist wanneer het hem uitkomt – hypnotiseert moedige durfallen en neemt hen mee op sleeptouw tijdens dit initiatieparcours. Vampiers, levende doden en andere vreemde gedrochten zijn uw grootste nachtmerrie!

Enkel tijdens "Peur sur le Parc", kunnen de bezoekers genieten van een magische show, met een duister kantje. Het verhaal draait om Magna Maleficus, een angstaanjagend personage, die net als zijn vader een zwarte magiër is, en die de bezoeker in zijn hypnotische handgreep houdt. Een toverspreuk of een vloek … hij beslist voor u!  
Deze intrigerende show, "Magna Maleficus", vindt plaats in het Théâtre de Panoramix. Er zijn 4 voorstellingen per dag. 

Doorheen het park zullen ook geregeld verschillende Halloweenfiguren ronddwalen: spoken, heksen en kwade geesten,... Let op voor obscure ontmoetingen.

Op 29, 30 en 31 oktober is er van 18 uur tot middernacht een speciaal voorziene nocturne.
Op het programma staan onder meer een licht- en klankshow op de tempel van OzIris, elk uur tussen 18u00 en 22u00. Op het Vikingschip zullen monsters ronddolen. De avond wordt besloten om 23u30 met een spectaculair vuurwerk rond het meer!
Tijdens deze periode presenteert het park ook een nieuw spektakel: Métamorphosis, de verbluffende transformatie van een man in een "schepsel".

20160920 ParcAsterix PauP640

Praktisch:
Peur sur le Parc: van 15 oktober tot en met 2 november 2016 – Het park is op 17 en 18 oktober gesloten
Dagprogramma: open van 10 tot 18 uur
Avondverlenging (22 en 28 oktober) - Open van 10 tot 22 uur
Vroegboekticket ‘billet futé’ (D-7 via www.parcasterix.fr): € 39/volwassene en € 36/kind (3 tot 11 jaar)
Nocturnes op 29, 30 en 31 oktober: open van 18 uur tot middernacht
Uniek tarief : € 38