Halloween Fiësta Mortal 2016

Ruim aanbod in Bellewaerde

Sinds vorig jaar viert men in Bellewaerde het Halloween Fiësta Mortal, een evenement waar ieder lid van het gezin kan genieten van het Halloween met de geheimzinnige begrafenisondernemer Don Eduardo de los Muertos als spilfiguur.

20160916 Hall Bellewaerde180Tijdens Halloween Fiësta Mortal in Bellewaerde, brengt Don Eduardo de los Muertos trollen, heksen, zombies, moordlustige dokters en krankzinnige kampeerders mee. Traditiegetrouw worden verschillende attracties gehalloweeniseerd en kunnen de bezoekers zelfs genieten van een aangepaste ritbeleving. Denk maar aan de Mortal Express (Keverbaan), Mortal River (River Splash), El Bumerán de los Mortales (Boomerang), Mortal Jungle (Jungle Mission), Mortal Scream (Screaming Eagle), Waterfall of Death (Niagara) en nieuw dit jaar Dracula 4D, een griezelige actiekomedie voor het hele gezin in verschillende dimensies. 

Vermits Bellewaerde een familiepark, wordt er uiteraard ook aan de allerkleinsten gedacht. Don Eduardo voorziet een Halloweenfeest op hun maat met een aangepaste zone vol grappige kleurrijke trollen, die zich bevinden in TrollPark. Ook hier zijn enkele attracties in een griezeliger kleedje gestoken, zoals TrollBalloons (Dansende Ballonnen), TrollDance (Koffietassen) en TrollExpress (Expresstrein). Speciaal voor Halloween is er ook TrollCave 3D.
Voor het achtste jaar op rij kunnen de kinderen bovendien aan de ingang van Bellewaerde een speciale Halloween Tattoo bekomen. Daarmee laten de kindjes zien dat ze bij de bende van Don
Eduardo horen en blijven de enge griezels op een afstand. Een uiterst geslaagd concept dat voor het eerst in Bellewaerde werd toegepast en ondertussen al in diverse andere parken is overgenomen.

Ook dit jaar presenteert Bellewaerde een hoogstaande show, onder de naam Mortal Nightmares. 
Iedereen heeft er weleens last van, een vervelende nachtmerrie waarbij je helemaal bezweet wakker wordt. Meestal ben je blij dat je wakker bent geworden…
In deze show droom je met je ogen open en word je meegenomen naar een nachtmerriewereld waar de gemene heks “Devilina” het voor het zeggen heeft. De hoofdpersoon Paul probeert
te ontsnappen maar keer op keer stuit hij op andere moordlustige karakters. Zal het Paul lukken om zijn nachtmerrie te overleven?
Deze show is uitgeroepen tot beste illusieshow ter wereld tijdens de officiële Wereldkampioenschappen Magic. Een echte aanrader voor de hele familie dus...

Iets enger zijn de haunted houses die tijdens deze halloweenperiode geopend zijn. Deze worden ten strengste afgeraden voor personen jonger dan 12 jaar.
In het Hospital Fa(n)tal kost elke operatie stukken van mensen, en deze zin moet men heel letterlijk opvatten. Er zijn hier niet alleen gekke patiënten maar ook doorgedraaide dodelijke dokters. 
Ook is er de bloederige Camping Mortal. Niet iedereen is gek van kamperen, maar na een bezoekje hier zal de angst om te gaan kamperen zeker zijn toegenomen...
Tot slot is er ook nog het Freaky Forest. Een bezoek is enkel voor de dappersten: de gemene heksen in dit bos betoveren je in een handomdraai!

Op vrijdag 28 oktober is het Halloween Night en opent Bellewaerde opnieuw de deuren van 18u00 tot 23u00 exclusief voor jongeren en jongvolwassenen. Tijdens deze derde editie van
de exclusieve avondopening gaat het er extra angstaanjagend aan toe. Meer dan 50 figuranten jagen bezoekers de stuipen op het lijf en de Haunted Houses en Scare Zones krijgen een horrorsausje over zich heen! Daarnaast zijn er verschillende podia in het park waarop DJ’s het beste van zichzelf zullen geven.
Met het Bellewaerde KNT-label wil men Bellewaerde 1 avond openstellen waarbij Kinderen Niet Toegelaten zijn...
De vorige twee editie’s van BellewaerdeKNT – Halloween Night waren een groot succes en nog voor de eigenlijke avond waren alle tickets de deur uit. Ook wie dit jaar erbij wenst te zijn, zal vlug moeten zijn, het aantal tickets is namelijk beperkt.
Abonnementshouders dienen zich zoals voorgaande jaren verplicht te registreren op de website.

Praktisch
Bellewaerde KNT – Halloween Night gaat door op vrijdag 28 oktober van 18u00 tot en met 23u00
Tickets zijn enkel online te verkrijgen via www.bellewaerdeknt.be.
Dit evenement is afgeraden onder 16 jaar.
Halloween Fiësta Mortal
In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden op 15, 16, 22 & 23 oktober en alle dagen van 29 oktober tot en met 6 november 2016.
Mortal Nocturnes
Wanneer de nacht valt, wordt Halloween Fiësta Mortal net dat ietsje spannender. Er zijn Mortal Nocturnes van 10u tot 21u op 22, 29 & 31 oktober en op 1 & 5 november 2016.
Alle vijf de nocturnes worden afgesloten met een spetterend muzikaal vuurwerk.

In 2001 was Bellewaerde een van de eerste Belgische themaparken waar er Halloween werd gevierd. Na 15 jaar, is de Halloween periode uitgegroeid tot één van de meest belangrijke periodes van het jaar met 10% van het jaarlijks bezoekerscijfer.

20160916 Hall Bellewaerde640

Halloween in Bellewaerde is steeds een leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, decoratie en extra Halloween Specials voor jong en minder jong. Het is nagenoeg het enige themapark in België dat zover gaat in het decoreren van het volledige park.
Ook met het concept Halloween Fiësta Mortal wil Bellewaerde terug inzetten op een totaalbeleving voor de hele familie.
Geschiedkundig overzichtje:
2001-2004 : Halloween Horror Fest
2005 : Halloween The Original
2006-2008 : Halloween The Sixth
2009-2011 : Halloween Rat Attack
2012-2014 : Halloween ZoorRror
2015-2016 : Halloween Fiësta Mortal

Bellewaerde verandert in een fantastische feestcocktail van angstwekkende attracties en schrikwekkende Halloween Specials.

Extra foto's op onze Facebookbladzijde: https://www.facebook.com/pg/ParkWorldBe/photos/?tab=album&album_id=1439329039430403