Griezelig Halloween in Legoland Deutschland

Duitse Legoland park viert uitbundig Halloween

Het halloween-gebeuren heeft ook zijn weg gevonden naar het Duitse Legoland themapark-resort. Fel oranje pompoenen, eng bleke geesten en natuurlijk vele kleurrijke LEGO stenen, ze staan garant voor de nodige portie Halloween-pret in Legoland Deutschland Resort in het Beierse Günzburg. Van 10 oktober tot en met 31 oktober kunnen de bezoekers genieten van een griezel-grappig Halloweenfeest.

20150929 LegolandD Halloween180Graaf LEGO en zijn vampierenprinsessen nemen vanaf 10 oktober het themagebied Land der Ritter (het Ridderland) over om samen met de parkgasten Halloween te vieren. De graaf heeft alvast de grote ridderburcht veranderd in een spookkasteel en allerlei van zijn spoken-vrienden uitgenodigd om de bezoekers te laten schrikken. Bovendien heeft hij tussen de pompoenen, vleermuizen en spinnen door nog enkele andere verrassingen in petto.

Op 10 oktober wordt gestreden voor de titel van “LEGOLAND Kürbismeister 2015”: tuiniers worden uitgenodigd om deel te nemen met hun gekweekte pompoen. Het is al voor de vijfde keer dat Halloween met deze leuke wedstrijd haar griezelevent opent.
In het openingsweekend kunnen de bezoekers die geen pompoen bijhebben, toch hun ‘steentje’ bijdragen door mee te bouwen aan een oversized pompoen die bestaat uit alleen maar LEGO-blokjes. Deze LEGO pompoen zal worden opgebouwd uit meer dan 100.000 fel oranje stenen en zal drie meter breed en bijna twee meter hoog zijn. Niet meteen geschikt om soep te maken, maar wel groot genoeg als achtergrond voor een mooie souvenirfoto tijdens je LEGOLAND bezoek.

Tijdens de Halloween weken opent dagelijks een spookhuis met heuse scare actors de poorten vanaf 12u00. De bezoekers worden uitgenodigd om hun moed te komen testen. Donkere, kronkelende gangen, geheimzinnige schaduwen en spookachtige figuren zullen reden genoeg zijn om de luidste gil te ontlokken bij de dappere gasten.
Minder eng is het Trick or Treat huis van de heks Pimpinella, waarbij kindjes getrakteerd worden op allerlei zoete of zure lekkernijen.
In het weekend is er bovendien driemaal per dag een optreden van "Verschrikkelijke Tobi", een kindvriendelijke goochelshow met uiteraard enkele griezelige trucs…

Op 31 oktober, de feitelijke Halloweendag, is er de grote Halloween Finale met Kapitein Blauwbaard, ’s werelds beste verhalenverteller. Hij komt aan de kinderen leuke verhaaltjes vertellen (in het Duits) in de LEGO Arena. Ook op het podium aan het kasteel zullen die dag allerlei leuke en interactieve Halloween games plaats vinden.
Bovendien krijgen gekostumeerde kinderen die dag gratis toegang.

20150929 LegolandD Halloween640