Halloween in Bobbejaanland

Nieuwe doolhoven en scare zones

Van 24 oktober tem 8 november wordt Bobbejaanland ook dit seizoen onveilig gemaakt door de vele monsters die tijdens Halloween hun inttrek nemen in het Kempense park. 

Bobbejaanland heeft ook voor dit seizoen weer enkele nieuwigheden in petto om halloween zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor ieder gezinslid. Zo worden er nieuwe scare zones geïntroduceerd en ook de doolhoven werden vernieuwd.
Vorig jaar won het Halloween-event in Bobbejaanland bovendien een Diamond ThemePark Award voor beste event in België. Bobbejaanland was alvast bijzonder trots op deze mooie prijs. "Voortbouwend op deze mooie erkenning, haalt Bobbejaanland voor 2015 alles uit de kast en krijgt het programma een heel aantal vernieuwingen en toevoegingen, waaronder een knappe indoorshow en uitgebreide decozones die we voor de gelegenheid ‘scare zones’ hebben genoemd", aldus Peggy Verelst, commercieel directeur bij Bobbejaanland. "Bezoekers die rond Halloween bij het pretpark over de vloer komen zijn dus gewaarschuwd: hier loop je niet zonder kippenvel buiten."

20151001 BJL Halloween180In Adventure Valley, de nieuwe themazone sinds dit jaar, wordt er vreemde activiteit gesignalieerd: in het speciaal voor Halloween aangeplante Haunted Woods loop je straatanimatoren tegen het lijf.

Ook dit jaar wordt Cowboystad omgetoverd tijdens Halloween: het wilde westen wordt tijdelijk de Wicked West scare zone. Volgens de legende werd het centrale plein hier in ruigere tijden aangewend als openbare executieplaats: onschuldige inwoners en bezoekers werden er teruggevonden aan de galg. Of dit een oud stadsverhaal is of je reinste realiteit, dat is aan de bezoeker om het in levende lijve te ondervinden... Pik alvast zeker de opzwepende dansshow op het middenplein mee!

Nieuw dit jaar is de Desperado Ghost indoor show in het Wicked West gebied. Deze show is toegankelijk voor bezoekers ouder dan 12 jaar. Vijf maal per dag maken de bezoekers er kennis met Reinhilde, het geestenmeisje van Bobbejaanland. Alleen de oudste medewerkers van het park hebben Reinhilde gekend: een stil, fragiel, achterdochtig meisje met een duistere kant. Ze hield iedereen op afstand met haar ijzersterke wil en dominante geest.
Sinds halloweenavond van 1963, anderhalf jaar na de opening van het park, is er geen spoor meer van Reinhilde te bekennen…
Volgens Bobbejaanland beloven deze twintig minuten durende show het beste van Halloween te geven in één show!

Ook zijn er dit jaar de vertrouwde Halloweenattracties. 

Zo is er het akelige Bazaar Bizarre, toegankelijk voor bezoekers vanaf 12 jaar, waar smalle gangen vol spiegels, fluokleuren en schreeuwerige circustaferelen het decor vormen van deze halloween doorloopattractie. Hier werd een vrolijk circus tot een duizelingwekkende nachtmerrie getransformeerd, met bizarre, enge clowns. 

Er zijn ook voor de oudere bezoekers twee engere mazes, net als vorig jaar. 16-plussers mogen deze twee horror-attracties betreden. 
Zo is er het nieuwe The Doll Factory, waar je maar beter uit je doppen kijkt: het bloed druipt er van de muren…
Hier verzamelt de chirurg ledematen van langskomers, die hij nadien gebruikt om perfecte lichamen samen te stellen voor de mensen die bereid zijn hier fortuinen voor neer te tellen.
10 acteurs, verdeeld over 265m2 staan klaar om je de stuipen op het lijf te jagen. Ren - letterlijk- voor je leven!

Ook The House of Phobia is terug. Groter en enger dan ooit tevoren...
Professor Bob demonstreert er zijn gevaarlijk experiment, maar de boel loopt in het honderd! Bezoekers vluchten best zo snel mogelijk het laboratorium uit. Zo niet, lopen ze het risico besmet te raken met een gevaarlijk onbekend virus. Alle medewerkers van het lab zijn er al door getroffen. Ze lijken helemaal gek geworden!

20151001 BJL Halloween640

Maar ook voor de kinderen is er een leuk alternatief. Zo is er voor de kindjes tot 6 jaar de mogelijkheid om het Kids maze te betreden, samen met de kindvriendelijke vogelverschrikkers. Halloween hoeft immers helemaal niet eng te zijn. Denk maar aan de "Trick or treat", al belooft het hier vooral om "treat"te gaan. 
Met het hele gezin kan je bovendien ook terecht bij de nieuwe outdoor dansshow in Cowboystad. Deze show vol muziek en dans belooft alvast om jong en oud mee te voeren naar de mystieke sferen van Weird West, met de guillotine, gevangenis en de galg die alvast voor de nodige spanning zullen zorgen.
De allerkleinsten met lef kunnen met vogelverschrikkers op pad in het kindvriendelijke kids maze. Trick or treat? Vooral treat!

Monster Invasion tijdens halloweennocturnes!
Ook dit jaar zijn er laatavondopeningen. Het park is op 31 oktober en 6 november tot 22u00 open. Na zonsondergang wordt griezelen dan pas echt plezant. Snuif de échte halloweensfeer op in een schaars verlicht park, loop griezels tegen het lijf in de kleinste hoekjes van Bobbejaanland en ga tieren en schreeuwen in de doolhoven.  Wicked West en Haunted Woods worden op die dagen overrompeld door 60 monsters die niets liever willen dan bezoekers met nachtmerries naar huis te sturen. In Haunted Woods worden langskomers achtervolgd door trollen, elfen en angstaanjagende wezens. Ze leiden je weg van het juiste pad, hollen achter je aan als je bang bent en grijpen je met hun takken vast.
Let op: de adviesleeftijd is 16+. 
Afsluiten wordt gedaan met een adembenemend vuurwerk!