Halloween 2015 in Europa-Park

Overdag voor de families, 's avonds voor de durfals

Als de 42 meter hoge koepel van indoor achtbaan Euro-Sat verandert in de grootste pompoen ter wereld dan is het weer Halloween-tijd in Europa-Park. Van 26 september tot en met 8 november kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie-en showaanbod, maar ook van de vele Halloween-versieringen en -evenementen.

20150916 EP Halloween180Europa-Park werd onlangs nog op de Golden Ticket Awards gekroond tot het beste attractiepark ter wereld. Het Duitse park nabij het Zwarte Woud wordt ook bij ons in de Lage Landen enorm gewaardeerd. Het park is een ideaal familiepark, met vele evenementen doorheen het jaar.
Ook het Halloweenseizoen is een absolute aanrader om het park eens op een andere manier te leren kennen. Misschien al wel starten met te vermelden dat de griezelweken in Europa-Park geschikt zijn voor zowel voor jong als oud. Al van ver is het te merken dat Halloween is neergestreken in Europa-Park: de koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is immers omgetoverd tot een gigantische pompoen. Bovendien telt het park maar liefst 180.000 (!!!) pompoenen om extra sfeer te geven. Daarnaast zijn er 100.000 herfstplanten voorzien maar ook talloze skeletten en andere versieringen.
Ook enkele shows en de dagelijkse parade zijn aangepast aan het griezel-thema. Zelfs in de keuken van het park is dit thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’.
Wegens het succes van vorig jaar zet Europa-Park ook dit jaar "Spook me" op de planken. De musical welke inbegrepen is in de toegangsprijs is gebaseerd op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

Van 31 oktober tot en met 8 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze week zijn er extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel. Zo zijn er o.a.:
- Iedere avond vindt de spectaculaire show “Mysteria” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere lichtshows en 3D-projecties.
- SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s en Dr. Alban, draaien andere bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.

20150916 EP Halloween640

Is het Halloween-programma overdag nog geschikt voor de hele familie, dat kan niet gezegd worden van de ”Horror Nights”. 
Tijdens de "Horror Nights" komt men plotseling oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow bezoeken en attracties als Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra in het donker beleven.
Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek. Het hoogtepunt van de ”Horror Nights” vormen echter de vijf ‘haunted houses’.
Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. Dit jaar is er ook een zesde 'house', maar dit kan alleen met een speciaal ticket bezocht worden.

KristofHolidays300150 EuropaParkWinterDe ”Horror Nights” vinden dit jaar van 25 september tot en met 7 november op vrijdag en zaterdag plaats, op de zondagen 11, 18 en 25 oktober en gedurende de gehele festivalweek. Het evenement vindt op een speciaal terrein naast het park plaats.
Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de Toegang voor 16 jaar en ouder.