Vele festiviteiten in het Disneyland® Park

Het Halloweenseizoen is voor vele pretparkenfans een ideale gelegenheid om hun favoriete park in een andere gedaante te leren kennen. Ook Disneyland Paris is al vele jaren trendsetter met dit najaarsfestival. Daar waar vele parken eerder de horror-tour opgaan met hun Halloween-event, kiest het Franse sprookjespark ervoor om de kindvriendelijke tour op te gaan: net als in de States waar Halloween een groots gebeuren is, is ook hier het gebeuren een familiefeest, waar jong en oud kunnen genieten van dit feest.

20150910 DLP Halloween180Al vanaf 1 oktober kunnen bezoekers van het Disneyland® Park terecht voor het Halloween seizoen. Tot en met 1 november ontdekken ze de vele transformaties in het park. Dit seizoen spelen niet alleen de schurken een hoofdrol, het zijn ook de vertrouwde figuren, zoals Mickey en zijn vrienden, die de festiviteiten een extra dimensie geven: zij zullen zorgen voor bakken plezier, maar de Disney Schurken zullen de boel op stelten zetten en proberen om zoveel mogelijk bezoekers ontmoeten voor knotsgekke selfies!

Tijdens Mickey’s Halloween Celebration organiseren Mickey en zijn vrienden een parade. Als inspiratie werd voor de kleurrijke herfst gekozen, het seizoen waarin Halloween valt en waar het oogstfeest gevierd wordt. Iconische Disney figuren, zoals de Drie Kleine Biggetjes, Karel Paardepoot en Clarabella Koe kleuren alvast de parade, net als Donald, Katrien, de onafscheidelijke neefjes Kwik, Kwek en Kwak en Oom Dagobert.

Ook Goofy tekent present: hij heeft een fantasievolle snoepmachine ontworpen, want wat is een Halloween zonder snoep. In de Verenigde Staten is Halloween immers een populair gebeuren waarbij de kinderen verkleed het pad worden opgestuurd om snoepjes te verzamelen tijdens de befaamde “Trick or treat”. Goofy zal dan ook af en toe langs komen om te kijken of zijn snoepmachine in orde is. Meteen een moment voor de bezoeker om het geheime snoepjesingrediënt te ontfutselen bij Goofy.

Heel leuk en zeker en vast de moeite waard om eens even te stoppen is Halloween Costume Corner, net naast Casey’s Corner. Behalve snoep, is het verkleden een belangrijk aspect tijdens het vieren van Halloween. Stitch en Minnie zijn enorme Halloweenliefhebbers. Zij kunnen dan ook niet wachten om alle kostuums aan de gasten te laten zien. Creaties rechtstreeks uit Minnie’s naaiatelier zorgen voor gegarandeerd modische foto’s…

Ook Main Street, U.S.A., de hoofdstraat in het Disneyland Park, is tijdens dit seizoen getransformeerd. In een vrolijke en ontspannen sfeer nemen de spoken Main Street, U.S.A. voor een ganse maand over: ze proberen zich alvast te verstoppen in het decor. De geesten zijn de voormalige inwoners van Main Street, U.S.A. die Halloween zien als het perfecte excuus om even hun gezellige huiskamer te verlaten.

Vlakbij bij Town Square (Boarding House) is er trouwens de mogelijkheid om Marie van de Aristokatten te ontmoeten voor knuffelige momenten en leuke foto’s!

Op Jack en Sally’s kerkhof, het beroemde Koppel uit Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas, worden de bezoekers uitgenodigd voor een huiveringwekkende ontmoeting!

Een van de bekendste schurken is zonder twijfel Malafide, bekend uit het sprookje van de Schone Slaapster. Ze neemt de binnenplaats van het Kasteel van Doornroosje over en herdoopt deze plek tot Maleficent’s Court. De kwaadaardige heks kan niet wachten om te regeren en spreekt elke dag een vloek uit over het Park! Hier is overigens een ideale plek voor een onheilspellende foto, want de binnenplaats is begroeid met een reusachtige doornstruik.
De dagelijkse vloek van Maleficent spreidt zich verder uit over het themapark tot aan Castle Stage: elke middag kunnen dan ook de moedigste gasten naast de Disney Schurken poseren. Onder het motto van “Het voelt goed om slecht te zijn met de Disney Schurken!” proberen ze de gasten te betoveren, te beheksen of ze gruwelijk aan het lachen te maken!

20150910 DLP Halloween640

Ook dit jaar hebben volgende Disney Schurken de weg naar Parijs gevonden:
- De grootste angsthaas van alle piraten, die het eenvoudige geluid van “tik tak” vreest. Een zekere Kapitein Haak (Peter Pan)
- Diegene die graag koppen afhakt: de Hartenkoningin (Alice in Wonderland)
- Diegene die altijd jaloers is op het mooiste meisje van het land, hetzij in de gedaante van de koningin of de oude heks: de koningin van Sneeuwwitje (Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen)
- Ze is duivels en gek op jassen gemaakt van Dalmatisch vacht. Natuurlijk, het is Cruella De Vil (101 Dalmatiërs)!
- Hij droomt van het veroveren van Jasmine’s hart om zo de nieuwe sultan te worden: Jafar (Aladdin) mag natuurlijk niet ontbreken.
Maar ook andere spookachtige Disney figuren maken onverwacht hun optreden…

Ondanks het feit dat bezoekers 32 dagen lang de tijd krijgen om Halloween te vieren, is er maar 1 echte Halloweennacht, namelijk op 31 oktober. Op die dag organiseert Disneyland Paris dan ook een niet-te-missen Halloween Party. Tijdens dit speciaal feest (een apart betaald evenement) kunnen bezoekers Disneyland Paris op een andere manier leren kennen. Het park verrast de bezoekers met unieke animaties, overheerlijke verrassingen en een mysterieuze sfeer. Voor deze speciale gelegenheid is het park dan ook uitzonderlijk open van 20.30 uur tot 01.00 uur ‘s nachts. De toegang bedraagt €42,00 per persoon. Gratis voor kinderen tot en met 2 jaar. Een geldig avondticket geeft toegang tot het Disneyland Park vanaf 17u00.

Je kan steeds alle laatste info over attracties en activiteiten in Disneyland Paris vinden via de website:
http://www.disneylandparis.be/nl/